14 december, 2011

Musto lanserar nytt HPX sortiment 2012

Sjöklädestillverkaren Musto har förfinat sitt prisbelönta HPX-sortiment för 2012 för att kunna erbjuda fler valmöjligheter och lämplighet för olika användares behov. HPX-serien är utvecklad av världsomseglare sedan över 20 år och är det självklara valet för seglarna med de högsta kraven. I det pågående Volvo Ocean Race förlitar sig hälften av teamen på Musto HPX.

För första gången någonsin är HPX-serien uppdelad i två olika modeller.

HPX Pro Series har utvecklats i samarbete med CAMPER Emirates Team New Zealand Volvo Ocean Race team. Slitstyrka, vattentäthet och komfort är A och O för att plaggen skall tåla de tuffa förhållandena i Södra Oceanen och farter på 40 knop.

Både smocken och byxan är tillverkad i den riktigt kraftiga HPX-väven med GORE-TEX Ocean Technology. Byxan har även Cordura förstärkningar med stötskydd kring knäet för att minska skador. Smocken och byxan finns båda i rött.
HPX Pro Series Smock kostar ca 8495:-
HPX Pro Series Trousers ca 6495:-

HPX Ocean-serien
HPX Ocean Jacket är världens mest sålda Ocean seglarjacka. Jackan är tillverkad i det kraftigaste GORE-TEX membranet, Ocean technology. I år har jackan ett nytt ännu smidigare yttertyg. HPX-serien kombinerar förstärkningar i Cordura, stretchpaneler i GORE-TEX och övriga detaljer av absolut högsta kvalitet. Jackan och byxan finns i färgerna röd och guld.
HPX Ocean Jacket kostar ca 7495:-
HPX Ocean Trousers ca 6495:-

Info: www.musto.se