25 november, 2011

Sök- och spårsystemet DT20 från DEFA prissänks

Från och med den 21 november 2011 prissänks det GSM/GPS baserade sök- och spårsystemet DT20 från DEFA kraftigt. Nytt rekommenderat bruttopris är 3 995 kr inklusive moms.

– Tack vare sjunkande komponentpriser och ökade volymer kan DEFA sänka priset markant på DT20. Prissänkningen gör att vi hoppas kunna attrahera nya kunder och öka volymerna ytterligare, säger Jens Holmström, produktansvarig på DEFA inom KG Knutsson AB.

DT20 är ett av marknadens mest avancerade spårsystem och är det system som Ryds har standardmonterat under flera år på sina båtar. Enheten levereras komplett med färdigmonterat SIM-kort och backupbatteri. Systemet gör med jämna mellanrum en automatisk självtest för att säkerställa att enheten är i drift och fungerar som den ska, vid ett eventuellt fel på enheten meddelas ägaren via mail och SMS.

– Att äga ett sök- och spårsystem ska vara problemfritt, av denna anledning levereras systemet med abonnemang. Det finns två olika typer att välja mellan, Basic Light (utan vaktbolag) och Basic (med vaktbolag). Även betalningen ska vara enkel, en gång om året får kunden en faktura från DEFA som innehåller de kostnader som hör till spårsystemet, till exempel GSM och vaktbolag, säger Jens Holmström.

Sök- och spårsystem är en investering som lönar sig i längden då de flesta försäkringsbolagen premierar kunden med allt från monteringsbidrag till premiesänkning. Hur mycket man kan spara skilljer sig mellan de olika försäkringsbolagen, ta därför kontakt med ditt bolag för att se hur mycket du kan spara genom att montera ett sök- och spårsystem.