18 november, 2011

Trendbrott i båtbranschen på båtmässan

Medan i stort sett alla andra båtmässor i Europa och världen har minskat sitt påublikunderlag de senaste åren ökade Antalet besökare på Scandinavian Boat Show på Stockholmsmässan med drygt fem procent. Det är ett trendbrott internationellt sett.

32 551 personer besökte Scandinavian Boat Show, Nordens enda mässa för exklusiva båtar, som stängde i söndags. Det är en ökning med cirka 1 600 personer jämfört med året innan.

Intresset för båtlivet sitter djupt rotat i den svenska folksjälen. Besökarna på Scandinavian Boat Show mötte en snygg mässa med många nyheter, bland annat tre svenska världspremiärer.

– Dessutom rapporterades det från flertalet utställare att försäljningen gått bra, så det ser mycket lovande ut för nästa båtmässa i mars, Allt för sjön, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show.

Samtidigt rapporterar Sweboat, båtbranschens riksförbund, att omsättningen i branschen varit i nivå med samma period förra året. Försäljningen av nya båtar har backat medan service och tillbehör ökat.

Var tredje båt en nyhet
Antalet utställda båtar på årets mässa var drygt 100 stycken och var tredje båt var en nyhet.