2 november, 2011

Två nya modeller i Yamarin Cross-serien

Hösten 2010 lanserades modellserien Yamarin Cross med skrov av aluminium. Inför säsongen 2012 utökas serien med två nya modeller: 53 Bow Rider och 53 Center Console. Båtarna har goda köregenskaper samt gott om stuvutrymme och bra lastkapacitet.

Pressrelease:
Yamarin Cross 53 Bow Rider är en ny båtmodell för ett mångsidigt båtliv och praktisk såväl som förbindelsebåt till fritidsstugan eller som dagsutflyktsbåt. Bow Rider erbjuder de största utrymmena för sex passagerare i sin storleksklass: en rejält tilltagen sittbrunn med vridbara förarsäten och ett stort utrymme i fören. En hög vindruta och en ordentlig dörr skapar ett passagerarutrymme med gott skydd i akterdelen. Stadiga pulpeter, räcken och rutor gör båtlivet tryggare. Praktiska fotsteg gör det lätt att komma ombord via fören, aktern och sidan.

Av alla stuvutrymmen i båten fäster man säkert mest uppmärksamhet vid det 280 liter stora vattentäta stuvutrymmet under durkluckan. Där finns plats för både vattenskidor, fendertar, sittdynor och mycket annat. Den stora durkytan i fören ger möjlighet att transportera även större saker så som t.ex byggnadsmaterial.

Yamarin Cross 53 Center Console fungerar bra både som fiskebåt och som förbindelsebåt. Runt mittpulpeten finns ett rejält gångutrymme och båten erbjuder det bästa utrymmet i sin storleksklass för t.ex. fiske med kastspö. Bakom mittpulpeten finns en ca 80 cm bred multifunktionsbänk. Båten är förberedd för installation av en elektrisk motor i fören.

Modellserien Yamarin Cross med båtskrov av aluminium lanserades hösten 2010 inför säsongen 2011. Skrovet tillverkas av Campnou Oy i Etseri medan Fenix Marin Oy i Valkeakoski står för tillverkning av däck och montering. Varumärket Yamarin Cross ägs av Konekesko Oy.

YAMARIN CROSS 53 BOW RIDER
Längd 5,27 m , bredd 2,08 m, vikt ca 580 kg, motorrekommendation 50–70 hk.
Rigg L (508 mm), designkategori C, bärkraft sex personer.

YAMARIN CROSS 53 CENTER CONSOLE
Längd 5,27 m, bredd 2,08 m, vikt ca 580 kg, motorrekommendation 50–70 hk.
Rigg L (508 mm), designkategori C, bärkraft fem personer.

Info: www.yamarin.fi