21 oktober, 2011

Skyddar barnen mot solbrännor och allergier

Höst- och vinterresorna börjar närma sig och många barnfamiljer åker på sina efterlängtade solsemestrar. För att undvika elaka solbrännor och allergiska reaktioner från solkrämer är det viktigt att planera resan ordentligt i förväg.

Barns hud är extremt tunn och känslig, så oavsett alla försök att undkomma solen, kan solbränna uppkomma. På grund av att huden är så känslig kan 10-15 minuter i solen räcka för att hudskada ska uppstå.

– Ett barn kan till och med få en solbränna en molnig eller sval dag, eftersom det inte är det synliga ljuset som bränner, utan de osynliga UV-strålarna, säger Marika René VD på Zunblock. Tyvärr har vi märkt att många börjar tänka på solskydd först när de ankommit till sin slutdestination. Där kan det vara svårt att hitta godkända solkrämer och solskyddskläder. Vi rekommenderar alltid föräldrar att planera solskyddet ordentligt. En solbränna kan bli en mycket tråkig erfarenhet för både barn och föräldrar.

Barnens solkrämer innehåller ca 150 olika kemikalier och ett 20-tal av dem misstänks kunna orsaka allergi, kontakteksem eller överkänslighet. De farliga ämnena är dock inte förbjudna, men när de kommer i kontakt med barnens hud kan de vara skadliga och allergiframkallade. Solskyddskläder är ett mycket bra komplement till solkrämer.

Zunblock är specialister på solskyddskläder till barn. Kläderna har en naturligt hög solskyddsfaktor (UPF 50+) och utgörs av tygets densitet, vävens täthet och kvalitet på nylon och lycra. Med solskyddskläder har man ett effektivt solskydd hela dagen och slipper smörja in barnet med solkräm gång på gång.

– Våra solskyddskläder är ett säkert och smart solskydd som passar i den svenska sommarsolen och på solsemestern på vintern, säger Marika René VD på Zunblock. Det underlättar definitivt och dessutom slipper man som förälder vara orolig för kemikalierna i solkrämer.

Info: www.zunblock.se