11 oktober, 2011

Gamla kläder blir snygga prylar

Boomerang Effekten lanserades 2008 med målet att motverka slit-och-släng-konsumtion genom att förlänga plaggens livslängd och utnyttja den höga kvaliteten. Hållbarhetskonceptet innebär att man kan lämna tillbaka gamla Boomerangkläder i någon av Boomerangs samtliga butiker. Som tack för hjälpen får kunden tio procent rabatt på ett nytt plagg, men framförallt kan man vara med och bidra till att kläderna kommer till användning igen. Vissa plagg märks med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och säljs som Boomerang Vintage i sju utvalda butiker.

Andra klipps isär och blir till delar av möbler inom Boomerang Home. Sedan Boomerang Effekten startade har över 7 000 plagg kommit in, plagg som bidrar till att konceptet hela tiden kan utvecklas vidare.

För att utveckla hållbarhetskonceptet ytterligare, lanserar Boomerang lagom till jul ”The Boomerang Effect Collection”. Man har städat i skjortfabrikerna och överblivna tyger från produktionen har använts för att ta fram kollektionen med användbara och miljösmarta produkter. Resultatet är perfekta julklappar för aktiva dagar utomhus men även för stillsamma stunder hemma.

Exempel på produkter:

Ge din båtnyckel vårkläder i form av en härlig nyckelring i flätat blå och vit rutigt tyg. Pris 250 kr.

Båtkudde i härlig blandning av rutigt och randigt som passar perfekt för avkopplande seglatser eller skumpiga turer i motorbåten. Det bruna läderhandtaget gör kudden smidig och lätt att bära. Pris 800 kr.

Skön pläd/täcke i lapptäckesteknik i klassiska blåröda rutor och ränder håller dig varm under kalla vinterkvällar eller båtturer på tidiga våren. Pris 2 600 kr.

Blå-rutig kudde med Boomerang-logga som fin detalj. Kudden kommer även i blått och beige rutigt och passar lika bra i båten som i favoritfåtöljen. Pris fodral 400 kr, innerkudde 100 kr.

Praktisk tygväska i beige med rutigt innerfoder och bruna läderband. Ta med väskan på utflykter ute på sjön i vår. Väskan kommer även i svart. Pris 900 kr.

Info: www.boomerang.se