21 september, 2011

Första bilderna av nya Buster Lx Pro Series

Buster Lx är en av Nordens populäraste båtmodeller. Nu har den presenterats för press och återförsäljare och Båtliv kan visa bilder på den nya versionen av båten. Nya Lx har ett skyddat passagerarutrymme för fem personer och en fast bränsletank på 50 liter. Motoreffektens övre gräns har ökats till 60 hk.

I jämförelse med vanliga Buster L är den tydligaste förändringen pulpeternas placering: de är placerade snäppet längre fram, vilket gör att båten inte styrs från aktertoften utan från en separat sits. Tack vare detta ryms i stället för tre personer såväl föraren som fyra passagerare i det skyddade passagerarutrymmet. Sammanlagt klarar Lx av en last bestående av sex personer.

Buster Pro-serien, som började med kollektionens toppbåt, den sju meter långa Magnum Pro, har därmed fått en ny medlem och fler kan antas vara på gång.

Utgångspunkten för den nya modellen är Nordens populäraste motorbåtsmodell, den fem meter långa Buster L.

Lx Pro-båten är konstruerad helt i aluminium och den har utvecklats tillsammans med konsumentpanelen för Fiskars båtverksamhet. Den populäraste storleksklassens mittpulpetbåt har länge varit på önskelistan hos till exempel användare av förbindelsebåtar samt hos fiskare. Den färdiga båten lanseras i början av år 2012.

Buster Lx Pro:s mittpulpet är utrustad med en väl skyddande vindruta och en rejäl targabåge. Vid jämförelse med den vanliga Buster L finns det gott om fritt golvutrymme. Ett regnskyddat utrymme finns i boxen framför pulpeten och i aktertoften. Föraren har en egen sits bakom mittpulpeten.

Buster Lx har en fast bränsletank som rymmer 53 liter.

På bilderna här intill syns även nya Buster XL och nya Buster XXL Cabin.

Info: www.buster.fi