16 september, 2011

Modern och klassisk Esquire 65

En av holländska Vripacks senaste konstruktioner är denna Esquire 65, som bekskrivs som en mycket modern men ändå klassisk aluminium motor yacht. Den har gott om trädetaljer i exteriören, vilket visar att den här båten ägs av en person som arbetar med exklusivt trä. För Vripack var det en utmaning att bygga båten helt enligt kundens speciella önskemål.

Det här är en ganska “rund” halvplanande motor yacht med en modern och ganska fräck design på både skrov och överbyggnad. Båten har olika träelement och detaljer på flera platser och karakteristiska hajtänder på förskeppet. Om de senare är snygga är inte helt enkelt att svara på. Tänderna ska dock ge intrycket av att båten biter sig fram genom vattnet, en illusion som nog fungerar.

Soltaket ska ge en känsla av att båten svävar lite lätt ovanför vattnet. Även de kombinerade ventilerna och skrovgenomföringarna ska ge en känsla av lätt design från Vripack.

Enligt Vripack är denna väl genomtänkta och planerade båt på 20 m totallängd en milstolpe. Den har till exempel tre stora och separata däcksytor, en stor sällskapsyta föröver med soldäck, en sällskapsyta akteröver med soldäck och ytterligare en yta akteröver som en balkong över tenderbåten. Ytterligare utrymmen för att umgås finns på båtens rymliga flybridge.

På nedre däck finns bland annat en rymlig ägarkabin med våtutrymmen och badrum, en besättningskabin, en VIP-kabin och extra utrymmen för kontor och andra gäster.

Båten är helt designad i Nederländerna. Motorerna är två stycken V8:or på vardera 750 hk och försedda med Zeus pods.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 19,80 m
Bredd: 5,70 m
Djupgående: 1,50 m
CE-klass: A
Info: www.vripack.com