24 maj, 2011

Drive Boats utökas med styrpulpetbåt på 4,6 m

Finska Fiskars utökar sin serie med aluminiumbåtar med glasfiberinnerliner med en 4,6 m lång styrpulpetbåt. För designen står svenskarna Ted och Ocke Mannerfelt. De nya Drive-modellerna införlivar egenskaperna hos Fiskars Boats modellserie i marknadens populäraste, öppna båttyper. Drive Open 46, den nya modellen för våren 2011, är en elegant och sportig öppen båt med dubbelpulpet som körs från aktertoften.

Pressrelease:

– Nya Drive Open 46 är en elegant, liten all-round båt som passar för hela familjen, säger Anders Kurtén, direktör för produktutveckling och marknadsföring på Fiskars Boats.

Drive Open 46 kommer bäst till sin rätt på korta sträckor, som stugbåt, vid fritidsfiske och i vattensportsammanhang. Båten körs från aktertoften var föraren och två passagerare sitter bekvämt. Dessutom finns det sittplatser på bänkarna framför pulpeten. Bänkarna hargeneröst med förvaringsutrymme. Storebror Drive Open 50, som är en halv meter längre, har separata säten för föraren och kartläsaren.

Drive Open 46 har ett helt nytt skrov av hållbar och lättskött aluminium. Tack vare det styva och lätta skrovet kan man enkelt lägga till vid stranden och rengöring är den enda årliga servicen som behövs. Fiskars 50-åriga erfarenhet av tillverkning av aluminiumbåtar garanterar särklassiga köregenskaper och hög kvalitet.

Båtens tysta gång ger också ökad komfort. Man har åstadkommit det dämpade körljudet hos Drive Open-modellerna tack vare en styv konstruktion och det uretanskum som har sprutats in i skrovet, med dämpningsplattor samt gummimattor under däcket och mot skrovet.

När man lägger till vid en kaj eller en strand kan man enkelt gå ända fram till fören, eftersom däcket på Drive Open-modellerna öppnas som ett T i fören. Båten har stabila, rostfria räcken och baktill på båda sidor om motorbrunnen finns det jämna ytor att stå på. Den ergonomiska pulpeten rymmer en integrerad plotter och kabinen skyddas på båda sidor av höga vindrutor med stabila räcken.

En detalj som underlättar det praktiska båtlivet är ett fabriksmonterat ennyckelssystem. I standardutrustningen ingår bl.a. badplattform, navigeringsljus, automatisk länspump och brandsläckare. Som tilläggsutrustning finns ett Navi-paket som innehåller en Silva-kompass och en Garmin-kartplotter samt ett Comfort-paket med mattor och sittdynor för bänkarna.

Drive-båtarna utrustas med Mercury-motorer och Brunswick Marine ansvarar för distributionen i Norden.

Drive Open 46
 Längd 4,68 m
 Bredd 2,08 m
 Motoreffekt 40-50 hv
 Sittplatser 5
 Vikt 445 kg

Drive Open 50
 Längd 5,08 m
 Bredd 2,08 m
 Motoreffekt 50-75 hv
 Sittplatser 6
 Vikt 500 kg

Info: www.driveboats.com