12 maj, 2011

Pampas Marinentreprenad expanderar

Pampas Marina AB expanderar inom affärsområde marinentreprenad. Två nyanställningar sker i syfte att bredda verksamheten inom affärsområde marinentreprenad. Verksamheten etablerades i slutet av 2009 och omsätter under sitt andra verksamhetsår 2011 mer än 20 Mkr.

Marinentreprenadsavdelningens huvudsakliga verksamhetsområden:

• Uthyrning av pråmar och arbetsplattformar
• Bärgning och bogseringsuppdrag
• Isbrytning
• Byggnation, installation och reparation av hamnanläggningar

Vår vision är att vi ska vara ett förstaval för de som anlitar en aktör inom ovanstående verksamhetsområde, detta kräver att vi har bästa möjliga utrustning och noggrant utformade processer, vi ska även tillhandahålla konsultativa tjänster i anslutning till vår verksamhet säger Christoffer Bergström, ansvarig för affärsområde marinentreprenad.

Sebastian Brunes
I augusti välkomnar Pampas Marina Sebastian Brunes. Han är civilingenjör med inriktning Skeppsteknik från KTH och kommer närmast från Försvarets Materielverk, FMV, där han bl.a. har ansvarat för anskaffning av svävare till Försvarsmakten och nu är projektledare för halvtidsmodifiering av Marinens minröjningsfartyg typ Koster. Sebastian har även en gedigen bakgrund inom marin entreprenad som egen företagare.

Sebastian kommer i Pampas Marinentreprenad att verka som senior projektledare med verksamhetsområden såsom extern konsulting inom marinområdet, myndighetskontakter och dylikt.

Odd Carlson
Odd kommer närmast från Svitzer. Hos Pampas Marinentreprenad kommer Odd bl.a. att operera med bogserbåtarna Storvik och J.A. Enhörning samt med arbetsbåten Trucken med flera.

Pampasgruppen har sitt säte i Solna och är mest känd för anläggningen Pampas Marina där verksamhet bedrivs i båt och varvsbranschen, såväl i egen regi som via ett 20-tal företag som är hyresgäster till Pampas Marina AB. Affärsområde marinentreprenad äger och verkar med 2 bogserbåtar, 2 större arbetsbåtar, ett 10-tal pråmar och 3 kranar.

Info: www.pampas.se