11 maj, 2011

Briggen Tre Kronor till Västerås 14-17 maj

För två år sedan besökte Tre Kronor af Stockholm Västerås. Det mottagande vi då fick var överväldigande och det är därför med stor glädje som vi nu återvänder. Under lördag och söndag kommer Tre Kronor af Stockholm att erbjuda seglingar för allmänheten. Under söndagen blir det även öppet skepp så att alla som vill kan få komma ombord och titta på fartyget. Besöket i Västerås avslutas med en segling till Köping den 17 maj där alla är välkomna att delta.

Briggen Tre Kronor AB verkar som en ambassadör för Östersjöregionen, med fokus på hållbarhetsfrågor. Vi arbetar med att främja Östersjöns miljö och utveckla unga människors samverkan och ledarskap.

Verksamheten har utvecklats till en uppskattad kommunikationsplattform för näringsliv, politiker och organisationer. Almedalen, Volvo Ocean Race i Stockholm, The Tall Ships´ Races i Östersjön, ministermötet om EU:s Östersjöstrategi, Scarlet Sails i S:t Petersburg samt ett antal anlöp i hamnar längs den svenska ostkusten och i länderna runt Östersjön är några exempel på framgångsrika möten och evenemang.

Fartyget Tre Kronor af Stockholm sjösattes 2005 och genomförde sin jungfrusegling 2008, och har av internationell expertis bedömts vara ett av de mest välbyggda träfartygen i världen. Kronprinsessan Victoria är fartygets gudmor.

Under besöket ligger Tre Kronor af Stockholm vid Lillåudden.

Biljetter till seglingarna kan köpas ombord eller bokas på hemsidan www.briggentrekronor.se