15 april, 2011

Ocke Mannerfelt Årets Företagare i Täby 2011

Ocke Mannerfelt, Mannerfelt Design Team AB har utsetts till Årets företagare i Täby 2011. Priset överlämnades på Såstaholm under Företagarnas traditionsenliga vårfest av kommunstyrelsens ordförande kommunalrådet Leif Gripestam. På bilden här intill ses Ocke Mannerfelt i sittbrunnen på sin senaste skapelse, segelbåten Daytripper.

Företagarnas motivering:
Företagarna Täby vill gärna lyfta fram Ocke och Ted Mannerfelt / Mannerfelt Design Team AB för sina framgångsrika designs av framförallt mycket snabba motorbåtar. Båtbranschen är en konservativ bransch där Ocke och Ted har skapat helt nya mycket innovativa lösningar.

Ocke Mannerfelt är före sin tid och ett sant unikum i branschen – han är en snillrik visionär och nytänkare. Han har en medfödd fingertoppskänsla för bra design och han utnyttjar gärna naturens egna former i sina framgångsrika lösningar. Det är till exempel ingen slump att delfiner ser som de gör! Som person har Ocke Mannerfelt gjort sig känd för att vara hjälpsam, försynt och social. Han är en designer som inspirerar andra människor och gärna delar gärna med sig av sina erfarenheter.

Ocke och framförallt Ted Mannerfelts designskicklighet är kanske ännu mer känd och prisad utomlands än här hemma i Sverige. Deras designlösningar är framförallt berömda för att vara både snabba och innovativa. Listan över priser och utmärkelser kan göras mycket lång; deras designs har bl.a. vunnit hela 14 världsmästerskap och erhållit mer än 9 olika nationella och internationella designpriser.

Årets Företagare utses i de flesta av landets kommuner sedan 1985 av organisationen Företagarna. Av dessa utses sedan en Årets Företagare i varje region/län, som direktkvalificeras till finalen för Årets Företagare i Sverige. Årets Företagare kan den bli som utfört en prestation utöver det vanliga och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Företagarnas jury:
Styrelsen Företagarna Täby: Annika Holst, Leif Wrenkler, Helena Hedlund, Thomas Jeppsson, Christina Lundström, Chiristina Hafström och Ingvar Fehrm

Info: www.ocke.se

Foto: Roland Brinkberg.