8 april, 2011

Audi ökar som partner för Audi Dragon Cup 2011

Audi fortsätter som huvudpartner i Audi Dragon Cup och utökar samtidigt cupen jämfört med 2010. Inför 2010 instiftade Svensk Drakklubb ”Audi Dragon Cup” med Audi som huvudpartner. Det främsta syftet var att skapa förutsättningar för drakklassen att på bästa sätt växa vidare i Sverige.

2010 genomfördes tre cupseglingar och närmare 30 drakar kämpade om cupsegern.

2011 utökas cupen till att omfatta fyra Grand Prix tävlingar:

• 11-12 juni Pelle Gedda Cup i Saltsjöbaden
• 18-19 juni Rutgersson Cup i Marstrand
• 4-6 aug SM i Båstad
• 27 aug Final i Stockholm

Nytt för i år är att Whyshore Yachting & Marketing tar över projektledningen av cupen. Whyshore ansvarar för projektledningen av Audi Dragon Cup på samtliga platser, i samarbete med Audi, Svensk Drakklubb och de arrangerande båtklubbarna.

– Vi är glada över att vara titelsponsor för Audi Dragon Cup ytterligare ett år då Audi har varit engagerade i segling under flera år, såväl i Sverige som globalt. Vi vet att seglingen intresserar många av våra kunder så för oss är detta ett naturligt och givande forum att möta våra kunder i, säger Niklas Henning, sponsoransvarig på Audi.

Drakklassen är över 80 år gammal och samtidigt idag en av världens största kölbåtsklasser, spridd över 5 kontinenter och seglas aktivt i mer än 30-talet länder.

Audis engagemang i segling är i dag omfattande och förutom Audi Dragon Cup är Audi även i år partner till Stena Match Cup Sweden. Internationellt är Audi bland annat engagerad som huvudpartner till Audi MedCup samt stor partner till Kieler Woche.