16 mars, 2011

Bavaria väljer Mercury för bensinmotorer

Mercury Marine, som är en del av amerikanska Brunswick, gör nu gemensak sak med tyska Bavaria-Yachtbau. Det är Bavaria som har gått ut med informationen att företaget komemr att erbjuda bensinmotorer från MerCruiser som standard i sina motorbåtar. Kunderna kan välja mellan rejäla maskiner på 5,0 till 8,2 liters slagvolym och 260-430 hk effekt.

Den tyska båtbyggaren kommer att erbjuda MerCruiser bensinmotorer som standard på alla sina motorbåtsmodeller. Detta gäller även nyheterna Bavaria Sport 38 och den nyligen presenterade Sport 43.

Bavaria kommer att erbjuda MerCruisers 5.0L MPI (260 hk), 377MAG (320 hk) och 8.2MAG HO (430 hk) för de respektive båtmodellerna. Alla motorerna finns tillgängliga med Mercurys fina elektroniska reglage och motorstyrning, SmartCraft, och Digital Throttle and Shift (DTS) som standard, en teknologi där Mercury var pionjärer redan 1999 och därefter har över tio miljoner driftsstimmar bakom sig.

Mercury Axius Premier system kommer också att vara tillval för alla dubbelinstallationer.

– Vi är förväntansfulla inför samarbetet med Mercury MerCruiser, säger Meik Lessig, försäljningschef för Bavaria-Yachtbau.

– MerCruiser erbjuder ett oöverträffat nätverk av återförsäljare i Europa med hög servicekapacitet och snabb leverans av reservdelar för våra kunder över hela världen.

Kommentarer

Sneseglaren 15:34:13 2011-03-29

Köpa motorer från sin största båtbyggarkonkurrent? Tycker man så dj-ä illa om Volvo?