23 februari, 2011

Ny serie båtsläp för segelbåtar

En helt ny serie båtsläp för segelbåtar lanseras i vår. Det är företaget Bålstasläpet som har konstruerat sex nya modeller för att passa alla typer av segelbåtar med en vikt från 500 kilo till 2,7 ton. Alla är ”EG – helfordonsgodkända” vilket innebär att de är godkända för att köras och säljas i hela Europa. Vagnarna har vattentäta hjullager och tillbehör av mycket hög kvalitet.

Dagsegling är en trend inom båtlivet som kommer starkt och det möter Bålstasläpet med att lansera sex nya båtvagnar specialgjorda för segelbåtar. Samtliga modeller har ställbara sidostöttor som är träbelagda samt en skyddsplatta för skrovet, vilket medför att båten står stadigt.

Vinterförvaring på trailern
Ett alltmer kännbart problem, speciellt på västkusten, är att få tag i en sommarplats i sjön. Det behövs inte när båten förvaras på en trailer och dessutom där den dessutom kan förvaras året runt. Det minskar utgifterna med många tusenlappar vilket gör att trailerkostnaden snabbt är hemräknad.

Många finesser
De nya trailrarna finns i sex modeller med vardera två till fyra storlekar inom varje modell. Både bromsade och obromsade släp ingår i serien och med en eller två hjulaxlar.

Chassit i vagnarna är helsvetsat och varmgalvaniserat. Alla vagnarna har också belysning som sitter på en avtagbar ramp. Vaggan med stöttorna är avtagbar vilket gör att trailern även kan användas för annan last. På vagnen finns också svetsade öglor att fästa surrningsband.
Första servicen som ska göras inom sex månader ingår i priset.

Info: http://www.balstaslapet.se/