23 februari, 2011

Personlig AIS för under 3 000 kr

Sedan 2002 är det ett krav att alla SOLAS-klassade fartyg ska vara utrustnade med AIS och idag har även många fritidsbåtar AIS-mottagare ombord. Smartfind S10 är en liten personlig nödsändare som lätt bärs på fickan. Larmet från S10 når fartyg och båtar med AIS-mottagare i närheten, inom VHF räckvidd, och är en trygghet att ha om man behöver snabb hjälp från omkringliggande fartyg.

Naturligtvis kan den användas för alla typer av nödsituationer. Vid exempelvis man-över-bord når larmet alla AIS-mottagare, både andra fartygs- och landbaserade mottagare, inom radioräckvidden för VHF och inte bara den egna båten till skillnad från andra man-över-bord system.

Smartfind S10 AIS beacon har inbyggd 50-kanals GPS och sänder både larm och sin egen position samt identitet. Larmet och informationen som ingår uppdateras kontinuerligt under minst 24 timmar. Den aktiveras manuellt och blinkar när den aktiverad.

Smartfind S10 är vattentät (60m djup), flytande och kompakt och kan göra stor skillnad vid en nödsituation. Perfekt exempelvis för dykare, fartygsbesättning, lotsar och de flesta som vistas på sjön oavsett om det är på fritiden eller i sitt arbete. Batteriet har 5 års hållbarhet.

Leveranserna beräknas påbörjas under kvartal 2 i år. Pris 2 650 kr.

Svensk distributör Cordland Marine AB: www.cordland.se