21 februari, 2011

Honda lanserar ny flaggskeppsmodell – BF250

Hondas nya flaggskepp – BF250 – premiärvisades på Miami International Boat Show 2011 17 februari. Honda Marine kompletterar sin bränslesnåla, högpresterande produktlinje med en helt ny utombordsmodell. På Miami International Boat Show ges en första glimt av designen hos den helt nya BF250 hk utombordaren som planeras att finnas på lager i Europa från och med december 2011.

Med en unik motor på 3,6 liter ska BF250 ge optimal balans mellan prestanda och effektiv bränsleförbrukning, tack vare exklusiv teknik från Honda Marine, till exempel BLAST™, VTEC® och ECOmo. Motorn kommer också att vara certifierad enligt NMEA 2000®, vilket ger båtanvändaren enkel tillgång till elektronisk utrustning för marin användning.

Tack vare en helt ny design kommer BF250 att ha ett strömlinjeformat, snyggt och slimmat utseende. Som världens största motortillverkare och föregångare inom modern fyrtaktsteknik står Honda fast vid sin vision om att vara ett välkommet företag i samhället som värnar om miljön.

– BF250 är vår nya flaggskeppsmodell som bekräftar vår strävan efter att utveckla nya innovativa produkter som håller de högsta kvalitets- och säkerhetsnivåerna som Honda står för. Vi ser fram emot det här nya och spännande tillskottet i vårt produktutbud, säger Martin Sanders, General Manager för Power Equipment i Europa.

Ordförklaringar
BLAST™ (Boosted Low Speed Torque). I synnerhet vid snabb acceleration, ökar BLAST™ prestanda genom att justera luft-/bränsleblandningen för maximalt vridmoment samtidigt som tändinställningen ökas till högsta knackningsfria nivå för att öka vridmomentet vid full belastning.

VTEC® (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control). Varierar inloppsventilernas lyft- och öppningstide för att ge optimala prestanda vid både låga och höga varvtal.

ECOmo (Economy Controlled Motor). Detta är det begrepp som används för att beskriva styrsystemet för bränslebesparing i syfte att förbättra bränsleekonomin.

NMEA 2000® – (National Marine Electronic Association). Detta är den kommunikationsstandard som används på båtar och fartyg. Den baseras på CAN-bussnätverk. Kommunikationsstandarden för båtutrustning (navigationsinstrument, sensorer, skärmar etc) har fastställts för att flera olika enheter ska kunna anslutas till ett och samma CAN-bussnätverk.

RCD (Recreational Craft Directive). Standard för buller, vibration och utsläpp.

Info: www.honda.se