11 februari, 2011

Nytt smart slitage och lastskydd för spännband

Det innovativa lastskyddet CHOK-A-BLOK introduceras på den svenska marknaden av Byggplast & Båtprylar AB på årets Båtmässan i Göteborg. CHOK-A-BLOK används för att skydda gods under transport från skador som kan orsakas av illasittande eller dåligt skyddade spännband.

Pressrelease:

CHOK-A-BLOK är idealisk för båtägaren för skydd av båten vid trailertransport och för båthandlare och varv som lastar och flyttar båtar dagligen.

Designad och tillverkad i England är CHOK-A-BLOK ett perfekt exempel på “nöden är uppfinningarnas moder”. När professionella seglaren Alister Richardson blev tvungen att reparera en båt som hade skadats under en transport från USA till Storbritannien på grund av otillräckligt skavskydd från spännbanden, vände han sig till sin far Alec, en professionell ingenjör med 44 års erfarenhet, att komma med en bättre lösning.

– Branschpraxis är att klippa bitar av skum eller filt till önskad storlek och sedan placera dem mellan spännbandet och båten som ett form av skydd, säger Alister.

– Men eftersom lasten rör sig på långa transporter eller vid sjötransporter, kommer även spännbanden att flexa och röra på sig. Löst ditlagda skydd kommer att glida ur och lämna gelcoaten oskyddad för skavmärken från spännbanden. Under två års tid har vi nu förfinat konstruktionen av CHOK-A-BLOK.

– Som en av de största leverantörerna av båttillbehör i Sverige är en av våra viktigaste uppgifter att erbjuda våra marina återförsäljare ett optimalt utbud av efterfrågade produkter till konkurrenskraftiga priser, säger Anders Johem, Marknadschef på den svenska distributören Byggplast & Båtprylar AB.

Lastskyddet CHOK-A-BLOK finns att köpa i Sverige via Byggplast & Båtprylar AB. Pris 59 kr.

Info: www.chok-a-blok.com