11 februari, 2011

Framtidens båtbyggare visade upp sig i Göteborg

– Årets elever har visat en mycket hög kvalitet! Uttryckte sig juryns ordförande Rolf Carlgren, Vindö Marin, när han summerade sin och juryns omdöme efter dagens båtbyggartävling på Båtmässan i Göteborg. Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind var mäkta imponerad av dessa ungdomar och var som prisutdelare mycket glad och hedrad över att han fick överlämna diplom, prischeckar, blommor och en bok av honom själv.

Precis som förra året tog Båtbyggarutbildningen Orust hem segern genom Joakim Åkerström, som förutom diplom, blommor och böcker fick en jättecheck på 15 000,- kronor.

Joakim var tätt följd av utmärkte Andreas Hermansson från Storebro Båtbyggarskola i Vimmerby som vann 5 000,- kr. Bara några få poäng skiljde dem åt. Tredjeplatsen tog Erik Gillenäng, också han från Orust och checken löd på 2 500,- kr.

Årets Båtbyggartävling var den 11:e i ordningen och är ett stående inslag på Båtmässan. Arrangören Kärnsund Wood Link hade bjudit in sin VD för sitt finska bolag som var där för att lära och inspireras att arrangera en liknande tävling i Finland. Kanske vi kan se fram emot ”Finnkampen” i båtbyggeri så småningom?

En tjej och tio killar tävlade i år fördelade på skolorna Vadsbogymnasiet i Mariestad, Båtbyggarutbildningen i Henån på Orust, Östrabogymnasiet i Uddevalla och Storebro Båtbyggarskola i Vimmerby – där alla utmanar varandra i båtbyggeriets ädla konst.
Text och Foto: Mats Strömberg.

Bildtext:
Årets vinnartrio i Båtbyggartävlingen 2011 på Båtmässan i Göteborg. Fr.v. 3:an Erik Gillenäng (Båtbyggarutbildning Orust), vinnaren Joakim Åkerström (Båtbyggarutbildning Orust), prisutdelare Sven Yrvind och 2:an Andreas Hermansson (Storebro Båtbyggarskola).