10 februari, 2011

Nya Swarovski-kikare för jakt och fågelskådning

Swarovski lanserar två nya ljusstarka fältkikare i Swarovisionfamiljen, EL 10×50 och EL 12×50. De är främst avsedda för jakt och naturskådare som efterfrågar kikare som fungerar även i förhållanden med dåligt ljus. De nya kikarna erbjuder en kombination av EL wrap-around-grepp, högre förstoring och större objektivlinser som sätter en helt ny standard när det gäller detaljåtergivning och prestanda i skymning och gryning.

Under jakten kan förmågan att urskilja kritiska detaljer i svagt ljus utgöra en stor skillnad. Samma sak gäller för dem som ägnar sig åt fågelskådning och andra naturobservationer. EL wrap-around-grepp gör kikaren enkel att hantera och synnerligen stabil, något som säkerställer skakfria bilder trots den höga förstoringen.

Den unika Swarovisiontekniken bygger på en kombination av Field Flattener linser, HD-optik, innovativ ytbehandlingsteknik och stort fokalavstånd för skarpa kontraster ända ut till bildens periferi och ett vidvinkelsynfält för glasögonbärare.

– Nya EL 50 Swarovision har även optimerad ytbehandling för naturlig färgåter¬givning och bättre ljustransmission – en uppskattad egenskap vid skymning och gryning, säger Håkan Lindström hos Swarovskis nordiska generalagent Focus Nordic.

Swarovski EL 10×50 Swarovision och EL 12×50 Swarovision blir tillgängliga i handeln under april månad, där de kommer att kosta ca respektive 23 999 kr och 24 499 kr inklusive moms.

Info: http://el50.swarovskioptik.com