4 februari, 2011

Bättre försäkringsskydd för båtfolk om olyckan är framme

Länsförsäkringar, som försäkrar flest fritidsbåtar i landet, erbjuder från och med årets båtsäsong marknadens enda båtförsäkring där en olycksfallsförsäkring ingår utan extra kostnad. Försäkringen ger därmed inte bara skydd vid de flesta skador som kan drabba en båt utan gör det även tryggare för människorna på och runt båten.

Varje år sker allvarliga olyckor där fritidsbåtar är inblandade. Det gör att det finns ett behov av olycksfallsskydd för dem som vistas på sjön. Länsförsäkringars ambition har därför varit att utveckla och förbättra båtförsäkringen så att den möter det behovet.

– Vi kan inte förhindra att det sker olyckor till sjöss, men vi kan göra vad vi kan för att informera om hur man förebygger dem. Det finns mycket man som båtägare själv kan göra för att förebygga olyckor, exempelvis att anpassa farten och följa vanligt båtvett. Skulle olyckan ändå vara framme är det viktigt att ha en försäkring som ger ett bra skydd. Vår förbättring av båtförsäkringen gör den till marknadens mest kompletta skydd för båtägare, säger Anders Wiklander, marknadschef Hälsa på Länsförsäkringar.

Länsförsäkringars båtförsäkring ersätter sjöskada, uppläggnings- och transportskada, brandskada, stöld, skadegörelse, ansvarsskada och rättsskyddsskada. Och nu också kostnader och invaliditet vid olycksfallsskador på människor där båten är inblandad.

– Det kan till exempel vara när man är ute till sjöss med familj och vänner eller olyckor då man arbetar med båten under våren och hösten. Försäkringen gäller för upp till 12 personer, säger Rikard Elleberg, produktspecialist Båt på Länsförsäkringar.