3 februari, 2011

Premiär för Askeladden P66 Weekend

På Båtmässan i Göteborg blir det världspremiär för norska Askeladden P66 Weekend. Detta är ett helt nytt båtkoncept utvecklat för “erfarna båtägare som önskar något mer än bara en tur på fjorden”, säger Askeladden i sitt pressmeddelande. Båten är 6,6 m lång och mycket lättdriven. På bilden syns Askeladden P66.

Insikten att även båtägarna och båtköparna blir äldre (!) förändrar båtmarknaden på samma sätt som til lexempel bilmarknaden har ändrats. På bilsidan har i stort sett alla tillverkare idag SUV och crossovermodeller att erbjuda sina kunder.

Askeladden P66 Weekend är en båt som är utvecklad enligt samma tankar. Gå ombord, stäng om dig i hytten, vrid på nyckeln och kör ut på sjön – oavsett om det är fint eller dåligt väder. Så enkelt ska det vara att hantera Askeladden P66 Weekend.

Den nya modellen har väldigt mycket plats ombord i förhållande till sin storlek. Den har fyra sovplatser i kabinen, vilket gör den lämplig även för en helgtur med familjen.

Båten har också sittplatser både i kabinen och på akterdäck. Den har pentry med kylskåp, kokmöjlighet och vask. Kabinen är även försedd med en tioalett och ett stort glastak.

Båten är, enligt Askeladden själva, lättdriven och gör 34 knop med en 150 hk utombordsmotor.

Teknisk specifikationer Askeladden P66 Weekend
Designkategori: C
Längd: 6,60 m
Bredd: 2,50 m
Vikt utan motor: 1 500 kg
Personer: 7
Motor max: 111 kW/150 hk
Bränsletank: 140 liter
Vattentank: 40 liter
Hålltank: 40 liter
Fart med Suzuki DF-150 hk ca 34 knop
Fart med Suzuki DF-115 hk ca 28 knop

Info: www.askeladden.no