31 januari, 2011

Simrad utökar med tre nya VHF:er

Simrad Yachting har utökat sin produkt linje med tre nya VHF:er. Både RS10 och RS25 är fulla av nya spännande funktioner, de är robusta, tåliga och med Digital Select Calling (DSC) funktion. RS25 är en multi-stations radio där trådlös handenhet kan kopplas in för ökad flexibilitet.

De fasta enheterna innehåller alla de funktioner som du kan förvänta dig från en VHF samt några nya unika egenskaper, däribland GPS med latitud och longitud som även visar aktuell tid (när den är sammankopplad med en GPS), möjlighet att namnge dina kanaler och justerbar bakgrundsbelysning för knappsatsen, perfekt vid mörker navigering.

RS10 har allt en fritidsbåtsägare behöver i en VHF med hög kvalité. En stor LCD skärm med fyra raders display. Detta innebär att du inte behöver scrolla eller leta efter nyttig information utan det kan visas på displayen samtidigt.

RS25 har en ännu större LCD display och är den enda VHF:en på marknaden som kan sammankopplas med två trådlösa handenheter via 2,4Ghz Bluetooth. Perfekt för intercom funktionalitet som fungerar var som helst i båten och upp till 100 meter från basstationen. Du kan även ha treparts samtal med dubbla handenheter inkopplat.

RS25 har en digital barometer och funktionen “happy fish”. Denna funktion indikerar fiskeförhållanden utifrån rådanden omständigheter. När VHF:en är i barometer läget så går det att se historiska värden upp till ett dygn bakåt i tiden. Du kan också se digitala väderprognoser för den som vill hålla sig uppdaterad om hur vädret skall bli de närmaste dagarna.

HH33 är en portabel VHF och GPS i samma enhet. Den innehåller en enklare plotter där du kan se spår och lägga waypoints. Perfekt för den som både vill kommunicera och kunna se sin position eller hur man har åkt. HH33 har en inbyggd 12-kanals GPS mottagare som inte behöver mer än 5 sekunder uppstartstid. Den tar även hänsyn till den magnetiska variationen och korrigerar automatiskt. Du har även möjlighet att spara 500 waypoints i denna flytande VHF.

Mike Fargo, produktchef för Simrad: “I flera årtionden har båtägare litat på Simrads tåliga och tillförlitliga VHF:er och de nya Simrad modellerna kommer inte göra våra kunder besvikna”.

“RS serien erbjuder en komplett radio med intercom funktionalitet och den är en VHF som man kan lita på i alla typer av båtar och förhållanden. Den innehåller några av de mest avancerad egenskaper och funktioner som finns tillgängliga idag, som trådlös flexibilitet och enkel Digital Select Calling (DSC) användning.”

“Simrads fasta och handburna VHF radio är utvecklade för att överträffa de noggrant fastställda krav som professionella användare runt om i världen har, och är färdiga att användas i sådana förhållanden där en enklare VHF helt enkelt inte fungerar.”

Info: www.simrad-yachting.se