27 januari, 2011

Snart final i World Superyacht Awards

I maj är det final i något som kallas World Superyacht Awards 2011. Ägarna av några av världens häftigaste yachter uppmärksammar då varavdnra. I finalfältet finns bland annat fyra yachter byggda av holländska Feadship. Vinnarna tillkännages 7 maj vid en lyxig ceremoni i Guildhall i London.

Det härär en stort uppmärksammad tävling i yachtsammanhang. Över 100 yachter nominerades, varav 62 utsågs till finalister. Priset som den vinnande yachten i respektive klass (totalt 14 stycken) får kallas Neptune Trophy och denna delas ut vid en galamiddag 7 maj.

Tävlingen arrangeras av Boat International Media, som ger ut flera tidningar som handlar om yachter. Detta är en både stor och “het” marknad med nybyggen som levereras hela tiden. Även om yachterna inte används så mycket av sina ägare så flyttas de ofta och varje anlöp resulterar i stora ekonomiska effekter för respektive hamn när båtarna ska bunkras etc.

Utmärkelsen Neptune Trophy delas ut för sjätte året. De båtar som nomineras ska vara byggda under de senaste tolv månaderna.

Se hela listan med nomineringar och bilder här:
http://worldsuperyachtawards.com/2011-finalists/