27 januari, 2011

Trådlös handenhet som passar till Garmins VHF-radio

Garmin presenterar nu GHS 20i, en trådlös handenhet som passar till Garmins VHF 200i och VHF 300i. GHS 20i är robust, vattentät och enkel att använda och den har en bakgrundbelyst LCD-display och ett uppladdningsbart lithium-ion batteri med en batteritid på upp till 18 timmar.

– Med GHS 20i behöver du inte begränsa dig till en stationär plats för din kommunikationsutrustning, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin International.

– En GHS 20i trådlös enhet är ett ovärderligt tillbehör på båten eftersom det ger dig möjligheten att röra dig fritt ombord och ända alltid ha full kontroll på VHF-radion.

GHS 20i har multifunktionsknappar och en ratt för inställning av volym, squelch och kanaler. Den har en DSC-funktion och en dedikerad knapp för val av kanal 16. Den har också en inbyggd mikrofon för användning i miljöer med hög ljudnivå och intercom-funktion så att du kan kommunicera med basstationen.

GHS 20i levereras tillsamman med GWH™ 20 trådlös station som enheten kommunicerar med via Bluetooth. Den trådlösa stationen stödjer upp till tre GHS 20i-enheter vilket ger dig flexibilitet att expandera ditt kommunikationssystem och även få walkey-talkey funktion mellan handenheterna ombord.

GHS 20i beräknas finnas tillgänglig i början av sommaren till ett rekommenderat cirkapriser av 3 495 kr för en komplett paket med GHS 20i och GWH 20 och 2 350 kr för endast GHS 20i.

Info: www.garmin.se