25 januari, 2011

Agapi Marine utökar med nya 900 Walk Around

Agapi 900 Walk Around (9m) introducerades 2010 och är en svenskdesignad och revolutionerande RIB-båt på många sätt. Det är den första RIB (Rigid Inflatable Boat) som kombinerar det bästa av tre världar. Sjösäkerheten, sjöegenskaperna och lätthanterligheten från RIB:en. Bekvämligheten och omtanken från familjebåten (med bland annat 4-6 sovplatser). Enkelt och mobilt ägande emd trailermöjlighet (totalvikt från cirka 2.100 kg).

– Efter en initierande serie på fem båtar börjar vi nu serieproducera båten och nyheten för detta år är att båtarna byggs med vakuuminjicering, vilket bidrar till en lägre båtvikt. Dessutom drar vi ner på miljöpåverkan i själva tillverkningsprocessen vilket är en mycket viktig aspekt för Agapi Marine, säger Peder Asplund, ägare av Agapi Marin.

– Båten kombinerar dessutom prestanda och miljöhänsyn på ett unikt sätt; i farter runt 25 knop ligger bensinförbrukningen på cirka 1,25 l/Nm med en 300 hk Yamaha-motor. Med en Yamaha 350 hk kan man uppnå farter över 50 knop. Miljöhänsynen förstärks av att båten enkelt trailas och dessutom minimeras kostnader i transport av båten. Sist men inte minst, reduceras traditionellt “båtmeck” kraftigt.

Hanteringen av RIB:en är så enkel med den anpassade trailern att man ensam kan sjösätta och ta upp båten på mindre än tio minunter.

Agapi 900 Walk Around kostar från 799 000 kr i basutförande utan motor. Tillverkaren rekommenderar motorer med 250 hk och upp till 350 hk. Båtarna säljs direkt från generalagent med visningslokal i Vallentuna. (Agapi Marine söker nu återförsäljare på västkusten samt Norge, Danmark och Finland.)

Info: www.agapimarine.se