21 januari, 2011

640 Maine – nytt flaggskepp från Cantieri

Italienska Cantieri Estensi har skapat sitt nya flaggskepp: 640 Maine. Det är en rejäl och mycket sjövärdig båt i trålardesign för att klara alla förhållanden till sjöss. Den kan cruisa i låg fart med relativt låg bränsleförbrukning, men kan också köras i hastigheter upp till 25 knop vid behov.

– Det här är en båt som saknades på marknaden, säger båtens designer, Maurizio Zuccheri.

– Det här är en hel samling med goda idéer som har sammanförst i en båt. Den är väldigt modern men ändå byggd i en tidlös stil som erbjuder ägaren och passagerarna högsta komfort.

På huvuddäck finns tre större ytor: en matsal/salong med panoramautsikt, en enorm soffa och ett pentry. Under däck finns fem kabiner, inklusive ett besättningsutrymme med två separata mindre kabiner eller ett separat badrum.

Ägaren har en svit som ger en ombonad och lyxig känsla av rymd och han eller hon har en väldigt fin utsikt genom rejäla fönster/ventiler i sidorna.

Båten har också tre gästkabiner, en dubbel och två singel. En av dessa kan förvandlas till kontor, förvaringsutrymme eller dressing room. Höjden i samtliga kabiner överstiger 2 m.

Direkt från förarplatsen leder en trappa upp till den stora flybridgen, som har en yta på cirka 30 kvadratmeter.

För framdriften står två stycken Fiat Powertrain Technologies C13 turbodieslar på 825 hk av samma typ som används i mindre fartyg.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 19,80 m
Max bredd: 5,50 m
Deplacement torr: 32 t
Bränsletank: 5 000 liter
Färskvattentank: 1 200 liter
Passagerare: 12
CE-klass: A
Motorer: 2 FPT C13 – 825 hk
Marschfart: 0-20 knop
Maxfart: 25 knop

Info: www.cantieriestensi.it