21 januari, 2011

Wind in Mind på Formex med segelduk i nytt ljus

Wind in Mind släpper ljus genom segelduk i form av lampor med inspiration från segel, vind och hav. Öljetter, segelsömmar och tunna tampar blir vackra och funktionella detaljer från hantverk lånat av segelmakare. Nyaste tillskottet i lampfamiljen är taklampan Skagerrak thunder, av vit dacronduk kombinerad med kolfiberlaminerad segelduk i grafiska mönster.

Wind in Mind använder segelduk i stilfull och enkel formgivning. Segeldukens olika grad av genomskinlighet och varierande tjocklek, färg och ytstruktur utnyttjas på ett spännande sätt. Förutom duken ger detaljerna och bearbetningen av materialet produkten dess karaktäristiska utformning. Kombinationen av öljetter, tunna tampar och segelsömmar skapar en känsla av segel, vind och hav även när du är på land. Vägglampan Kattegatt och fem varianter av taklampan Skagerrak finns att se på www.windinmind.se.

– Vi utnyttjar segeldukens stora variationsmöjligheter i vår formgivning. Ljuset bryts vackert genom segelduk och ger ett behagligt och varmt sken, säger Annika Hadenius, industridesigner och en av grundarna till Wind in Mind AB.

Lampornas stilrena formspråk gör att de passar lika bra in i den lilla personliga lägenheten som i det moderna huset eller på sommarstället.

– Att leva nära ett segelmakeri har lärt oss hur segel tillverkas och fått oss förstå vikten av ett gott hantverk. Kärleken till segelduk som material hade vi redan. Vi lånar hantverket, förenar det med vår känsla för formgivning och skapar något alldeles eget, säger de tre grundarna.

Taklampan Skagerrak, höjd och diameter 32 cm, pris 1 800 kr / 2 300 kr
Vägglampan Kattegatt, höjd 36 cm, bredd 58 cm, pris 2 500 kr

Wind in Mind visar lampor i segelduk på Formex, avdelning ”Today” i monter B06:42, där de ställer ut tillsammans med Camp Cirrus och Stocke Keramik.

Info: www.windinmind.se