19 januari, 2011

Snart premiär för nya Delphia 46cc

Snart är det dags för ännu en ny modell från det polska varvet Delphia. Det är nya Delphia 46cc som får premiär på båtmässan i Düsseldorf, som startar till helgen. Båten blir Delphias nya flaggskepp och får samma erkänt fina seglingsegenskaper som övriga Delphiabåtar och en hög komfortnivå ombord.

– Delphia 46cc är konstruerad för att passa de mogna människor som vill tillbringa mer tid på havet och i hamn i sin båt. Personer som är vana att ställa höga krav på båtens kvalitet och funktion, säger Axel Billquist på den svenska generalagenten i Limhamn.

– D46cc har till skillnad från de flesta centercockpitbåtar också blivt en däckssalongsbåt. Här kan man sitta i salongen och se ut över hamn och hav. Vid dåligt väder kan båten också manövreras från kartbordet där man kan sitta med bra utsikt förut och åt sidorna. Extra skönt när det regnar eller är kallt.

Den vane seglaren som också vilar och sover till havs upptäcker att Delphia 46cc är den enda båten i klassen där man ligger med huvudet nära båten rörelsecentrum. På samma sätt kommer den förliga kabinens dubbelsäng placerad långt akterut.

– Även gästerna ombord skall ha det bra. Har man en ensam skeppare eller gäst ombord så finns det en kabin strax akter om den förliga med separat toalett, här finns även utrymme för en tvättmaskin. Pentryt kommer som standard vara utrustat med stor kyl en frys och mikrovågsugn, säger Axel Billquist.

Båten byggs på samma skrov som Delphia 47 som har fått mycket raciga och mjuka linjer, vilket betyder bra båtfart och mjuk gång i sjön. Delphia 46cc är genomtänkt i detaljerna och byggd för högsta kvalitet och funktion och komfort.

Tittar vi snabbt i standardutrustningslistan hittar vi: bogpropeller, båtenmålning, teakdeck, säten i pushpit, ankarwinch inkl ankare och kätting, elektriskt nedfällbar badplattform i aktern, självslående fock, elektriska toaletter samt mycket mer.

Man gör heller inte avkall på säkerheten utan man levererar med fyra stycken brandsläckare var av en är monterad med automatiskutlösning i motorutrymmet, en brandfilt man monterar även en mantåg som är 750mm högt.

Båten får premiär 24 januari.

Info: www.delphiayachts.se