18 januari, 2011

Windy 40 Maestro på Göteborgsmässan

Windy Boats AS är Norges ledande båttillverkare. Företaget har byggt båtar sedan 1966 och har sitt huvudkontor samt tillverkning av Windys 25-44 fot i Arendal, Norge. Dotterbolaget Windy Scandinavia AB i Västervik bygger Windys 48-58 fot samt serien Oceancraft, vilken består av mindre sportiga, strömlinjeformade motorbåtar. Företaget har sin tillverkning av större båtar i svenska Västervik.

Pressrelease:

Windy 40 Maestro är en elegant tvåkabins Sportcruiser med en stor sällskaplig sittbrunn och en praktisk och smäcker allväders hardtop. Windy 40 Maestro har en länge på 11,99 m, bredd på 3,70 m och torrvikten är 7600 kg. Båten erbjuds med tre olika motoralternativ och med Volvo Penta 2 x D6 har den en toppfart på cirka 44 knop.

Midskepps, under däck, finns en privat salong och ett rymligt, välutrustat och toppmodernt kök. Mittkabinen har en dubbelkoj och den rymliga chefskabinen ligger i fören. Båten har ett stort toalettutrymme med dusch.

Standardinredningen är tillverkad av ask, med ett brett utbud av klädselval.

Windy 40 Maestro är uppbyggd med en tekniskt avancerad, miljövänlig vakuuminsprutnings-teknik. Tekniken ger ökad styrka och betydande viktbesparingar vilket i sin tur leder till bättre sjöegenskaper. Tillverkningstekniken kombinerad med båtens skrovform ger en båt med klassledande prestanda och enastående bränsleekonomi.

Info: www.gillholmsmarina.se