18 januari, 2011

Lowrance lanserar Mark-5X DSI

Lowrancehar tillkännagett sitt nya två-frekvens ekolod med den innovativa Downscan Imaging (DSI) teknologin, Mark-5X DSI och Mark-5X DSI portabel. Den nya Mark-5X DSI serien höjer standarden för ekolod med fotoliknande bilder av vad som finns under båten. Den visar enskilda stenar, vrak, temperaturskikt, betesfisk och mycket mer. Mark-5x DSI serien kombinerar en enastående ekolodprestanda med en brilliant LED-bakgrundsbelyst 5″ display. Smarta automatiska lägen och enkelt handhavande – till bra priser.

Pressrelease:

Mark-5x DSI ger en kristallklar upplösning med fotoliknande bilder på både grunt och djupt vatten, söt eller saltvatten och fungerar även bra vid högre hastigheter. Den klarar även av att visa enskilda mål exempelvis en enstaka fisk i vattnet och att visa struktur såsom ett vrak eller en kätting på botten. DSI ekolod ger inte bara användaren möjlighet att se vegetation och bottenstruktur tydligare utan den hjälper också sportfiskare att se variationer i bottenväxtligheten och bottens hårdhet.

Mark-5x DSI modellerna har en robust akterspegelsmonterad givare med låg profil och dubbla frekvenser samt inbyggd temperatursensor.

De två frekvenserna som DSI jobbar med är 455 kHz för bredare och djupare täckning och 800 kHz för mer detaljerad bild i grundare vatten med en bättre separering av ekon.

För enkelhetens skull
För en enkel användning så har Mark DSI serien automatiska fisksökningslägen för att få en optimal bildkvalitet, samtidigt får man även tillgång till manuella inställningar för mer avancerade användare. För en större precision med betet så kan sportfiskaren placera markören någonstans på ekolodsbilden och på så sätt få reda på vilket djup ett objekt befinner sig, såsom betesfisk eller ett språngskikt.

Dessutom har DSI modellerna även TrackBack som ger sportfiskare en möjlighet för att bläddra bakåt i ekolodshistoriken och lokalisera potentiella fiskeplatser efteråt. “De nya Mark-5x DSI och Mark-5x DSI Portabel, blir extra värdefull för varje fiskare tack vare alla dess unika fördelar”, säger Louis Chemi, chief operating officer för Navico i USA.

“Mark-5x DSI erbjuder ett ekolod full av funktioner och den exklusiva DownScan tekniken med en oöverträffad undervattens presentation. Allt detta ger ett prisvärt ekolod. Mark-5x DSI Portabel ger samma funktionalitet och prisvärdhet i form av ett bekvämt portabelt paket. ”

Designad med en 5″, 480 x 480-pixlar, LED bakgrundsbelyst SuperTwist display för tydlig avläsning i alla ljusförhållanden samt en 16 graders gråskala. Mark-5x DSI har 2.400 Watt Peak-To-Peak effekt för en bra prestanda på djup ända ner till 70 meter. Modellerna har ett lättanvänt fäste som är enkelt att installera och medför en enkel borttagning av ekolodet. Den förbättrade knappsatsen är bakgrundsbelyst och utformad för att kunna styras med endast en hand i taget.

Alla Lowrance Mark modellerna har en U kontakt med tätningar samt ett skruvfäste för problemfria anslutningar i alla marina miljöer. Helt vattentät enligt standarden IPx7. Mark DSI modeller har två års garanti.

Mark-5X DSI planeras att nå butikshyllorna i januari 2011.

Pris Mark-5X DSI 3 850 kr.
Mark-5X DSI Portabel 5 150 kr.

Info: www.sportmanshipmarin.se