14 januari, 2011

Pershing 115 med gasturbiner gör 52 knop

De italienska storvarven verkar ha orderböckerna fulltecknade med order från excentriska båtkööpare. Bilden visar Pershing 115 nummer nio som sjösattes häromdagen. Liksom flera av hennes systrar är hon utrustad med dieselmotorer och gasturbin samt vattenjet. För köparna av den här sortens båtar verkar toppfart och hästkrafter vara något av det viktigaste i livet. 115-fotaren toppar uppåt 52 knop.

M/Y Pershing 115 nummer 9 sjösattes i Marina dei Cesari i italienska Fano. Den här båtmodellen utrustad med gastburiner utgör det verkliga flaggskeppet från Ferretti Group, som äger Pershing. Båten är producerad i Mondolfo.

– Denna nya Pershing 115 är en unik produkt som verkligen är i framkant, säger Nada Serafini, Brand Manager hos Pershing.

– Den har skräffarsytts för sin ägare och har många unika kännetecken såsom extremt god komfort, prestanda, design och klass. Sjösättningen av skrov nummer 9 bevisar den växande framgången för Pershings varumärke på den internationella båtmarknaden.

Pershing 115 är en maxi yacht på 35 meter. För konstruktionen och projektledningen står personal hos Pershing själva samt Architect Fulvio De Simoni, AYT (Advanced Yacht Technology) hos Ferretti Group, ett av världens mest avancerade centers för båtdesign och båtkonstruktion.

Detta flaggskepp har fyra stora kabiner (en ägarkabin och tre gästkabiner), som har plats för totalt nio personer samt en besättningskabin med fem kojer. Bland kännetecknen på yachten finns franska fönster, som skiljer cockpit från salongen. Själva cockpit är på rejäla 24 kvadratmeter. Salongen har ett teakbord för tio personer, en bar, ett stort solarium and, och en inbyggd 32” TV i taket.

Pershing 115 är försedd med två dieselmotorer från MTU med en total effekt på 7 400 hk. Dessutom har den Kamewa Rolls Royce vattenjet propeller för en maxfart på cirka 38 knop – med dieseldrift. Själva gasturbinen är en Vericor TF50, som främst används i flygplan. Den ger över 5 100 hk och höjer toppfarten till 52 knop.

Info: www.ferrettigroup.com