14 januari, 2011

Första Pursuit OS 315 Offshore i Sverige

Sveriges första och hittills enda exemplar av 31-fotaren Pursuit OS 315 Offshore finns nu hos generalagenten Gulves Stockholm. Pursuit OS 315 Offshore är en av Pursuits mest kraftfulla, välutrustade och komfortabla båtar som trots sin storlek bjuder på snabb acceleration och smidighet.

– Ända sedan starten 1977 har Pursuit Boats ständigt strävat mot perfektion av kvalitet, design och prestanda. Därav namnet Pursuit. Pursuit OS 315 Offshore är ett tydligt exempel på tillverkarens kompromisslöshet vad gäller kvalitet och utförande. Det är en båt som håller för mycket hårda påfrestningar och som bjuder på hög komfort och trygghet, säger Mats Andersson, säljare och delägare på Gulves Stockholm.

Pursuits arbete för att bli bäst i klassen belönas varje år med kundernas lojalitet, konkurrenternas efterapningar och medias beröm och höga rankningar. Till exempel har Pursuit OS 315 Offshore lyfts till skyarna av båtmagasinet Lakeland Boating magazine i ett omfattande test.

Testpiloten Tom Thompson imponerades av kraften, sjödugligheten, robustheten, komforten och inte minst Pursuits omsorg för detaljer. Så här skriver han:

”Uttrycket att något är värt mer än summan av alla delarna gäller Pursuit OS 315 Offshore. Detaljerna på OS 315 är utformade på ett exceptionellt sätt. Ett exempel är den integrerade hardtopen. Den är mjukt sammanvävd med den stora glasfiberinramade vindrutan, vilket ger dig en obegränsad panoramasikt från styrhytten. Vindrutans paneler är höga och inbäddade i tunna glasfiberbaserade stödposter för att minska oljud och vibrationer under färd… /…

När jag testkörde OS 315 var vinden stark och vågorna höga. Vattnet skummade kraftigt upp över fören, men jag behövde aldrig slå på vindrutetorkarna. Pursuit har byggt ett robust skrov som effektivt parerar vågor och absorberar stötar och som svarar snabbt på styrningen. Med dubbla 250 hästars utombords Yamahamotorer kunde jag accelerera från noll till 26 knop på 11,7 sekunder och nå en toppfart på lite drygt 40 knop.”

Info: http://gulves.se/boats.aspx?BoatID=110&Status=1