13 januari, 2011

Nytänkande batteriladdare från DEFA visas på Automässan

Med DEFA:s nya batteriladdare SmartCharge 4A behöver du inte längre oroa dig för att laddningen av batteriet ska gå fel. Batteriladdaren tänker åt dig och garanterar en säker laddning av batteriet.

– Det kan i princip inte gå fel när du laddar batteriet med DEFA SmartCharge. Laddaren är extremt användarvänlig och anpassar sig automatiskt till det batteri som ansluts och ser till att det blir rätt laddningskurva till den storlek som batteriet har, säger Jens Holmström, produktspecialist för DEFA, på KG Knutsson AB. Batteriladdaren styrs med en ON/OFF knapp. Anslut laddningsklämmorna till batteriet, stick el-kontakten i ett 230V eluttag och tryck på ON-knappen. Enklare än så blir det inte. Batteriladdarens design ger en användarvänlig, effektiv och problemfri laddning och konstruktionen säkerställer att inte gnistor eller misstag uppkommer under laddning.

Perfekt för batteriunderhåll
Laddaren passar även för underhåll av batterier till båtar, motorcyklar och andra fordon som står oanvända under en längre period. Den kan vara kopplad till batteriet hela vintern. En strömsparfunktion identifierar batteriets laddningsbehov och avaktiverar laddningen när batteriet är fullt. Laddaren drar endast ström när den verkligen behöver det, vilket innebär optimalt batteriunderhåll med minimal strömförbrukning. Dessutom är batteriet fulladdat när säsongen startar. SmartCharge har en automatiskt temperaturkompenserad laddningskurva; batteriet laddas med en högre spänning när det är kallt och lägre spänning när det är varmt. Laddaren har också en manuell funktion för höjd spänning till de batterier som kräver det.

Genomtänkt design
För att slippa allt trassel med kablar och oreda har SmartCharge en unik design där kablar och kontakter kan förvaras integrerade i laddaren. Baksidan av laddaren har en inbyggd magnet och är gummerad för att inte repa lacken på fordonet. Nya DEFA SmartCharge kommer att finnas i handel till våren.