11 januari, 2011

Olympus X-faktor skapar en ny klass kompaktkameror

Olympus nya kompaktkamera ställer kamerakvalitet på sin spets. Först kom PEN-revolutionen i form av Olympus första Micro Four Thirds-kamerakategori, nu har Olympus ändrat reglerna än en gång – nu kommer nya XZ-1, den epokgörande lilla flaggskeppsmodellen som höjer ribban för konkurrerande kompaktkameror. XZ-1 är perfekt för både kamerakunniga amatörer och professionella fotografer som vill ha en andra kamera.

Egentligen är detta en kombination av tre toppmoderna funktioner: den stora, superkänsliga CCD-sensorn, den snabba TruePic V-bildprocessorn och det ljusstarka objektivet 1:1.8-2.5 i.ZUIKO DIGITAL. XZ-1 är den första kompaktkameran med ett objektiv från ZUIKO, känd som ledande tillverkare av exklusiv optik som tidigare bara fanns tillgänglig för systemkameror.

Kameran är även kompatibel med det allt större utbudet av Olympus PEN-accessoarer för spegellösa kameror. För att ytterligare förbättra kvaliteten för bilder och filmer finns en extern blixt, elektronisk sökarfunktion och extern stereomikrofon.

Kompaktkameran XZ-1 finns i mattsvart eller vitlackerat utförande med en stor 3-tums OLED-skärm och det snygga utseende matchar det professionella innehållet. Kameran kommer att finnas i butik från januari 2011 för 4 800kr.