7 januari, 2011

GPS-Tracker som hjälper dig att spåra dina värdefulla ägodelar

Garmin tar sig in på en ny marknad – spårning av egendom och personer – genom att presentera den innovativa GTU 10 GPS-Tracker och webbprogrammet Garmin Tracker™ för datorer, smartphones och kompatibla Garmin nüLink enheter.

”I över 20 år har Garmin varit det ledande namnet för positionsbaserad teknik och med vår nya GTU 10 utökar vi möjligheterna att kunna hjälpa våra kunder i deras vardag, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin International. ”Oavsett om du vill hålla ett öga på dina barn efter skolan, ditt husdjur eller din egendom, kan du slappna av eftersom du enkelt och till en låg kostnad kan spåra det som betyder mest för dig.”

Hur fungerar det?
Den är liten (7.6 x 3.3 x 2 cm), lätt (50 gram) vattentät och levereras med en karbinhake och förvaringfodral. GTU 10 är enkel att fästa på en ryggsäck, i ett halsband eller på något annat du vill spåra . När du registrerar din GTU 10 på my.Garmin.com aktiveras spårningtjänsten. Via Garmin Tracker kan du hantera din GTU 10 och se dess position på en karta. Vill du kunna följa din GTU 10 när du är på språng kan du ladda ner Garmin Tracker™ en applikation till din smartphone för att se var den är i förhållande till din egna aktuella position. Det finns ytterligare anslutningsmöjligheter, tex genom kompatibla Garmin nüLink enheter kan du automatiskt beräkna rutter till GTU 10’s position med turn-by-turn guidning.

Som ägare till en GTU 10 kan du skapa upp till 10 geofences (virtuella gränser) för enheten så att när den kommer in i eller lämnar ett geofence-område skickar Garmin ett email eller SMS till dig eller auktoriserade vänner och familjemedlemmar. Det är också lätt att se spårhistoriken där din GTU 10 har varit. Och eftersom det finns många sätt att använda GTU 10 på, är det enkelt att anpassa batteriinställningar för optimal prestanda. Det inbyggda uppladdningsbara Li-ion batteri räcker upp till fyra veckor mellan laddningarna, och varning för låg batterispänning/avstängd enhet gör att du får reda på när det är dags att ladda eller att enheten har stängts av.

Hitta ditt användningsområde
“När GTU 10 utvecklades, var många involverade eftersom olika människor såg olika möjligheter och användningsområden”, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin International. “Vår roll är att tillhandahålla tekniken och göra den intuitiv och tillförlitlig, hur du sedan använder den är upp till dig.”[1]

Här är några förslag på potentiella användningsområden för GTU 10:

• Föräldrar: Se att ditt barn kommer hem säkert efter skolan, eller spåra din tonåring när han/hon lånar din bil.
• Husdjur: Känn dig trygg när du släpper din hund lös så att den säkert kommer tillbaka igen.
• Cyklister och löpare: Låt nära och kära följa dig på dina turer, eller låt vänner följa dina framsteg på tävlingsdagen.
• Ägare till värdefull egendom: Fäst GTU 10 till dina värdefulla ägodelar, såsom båtar, verktyg, jordbruksmaskiner, entreprenadmaskiner etc. – eller sätt den på din bil – och hålla ett öga på värdefulla varor som skall transporteras.

Listan kan göras lång, beroende på vad du vill spåra, och hur du väljer att spåra det.

Spårningsalternativ
GTU 10’s spårningsmöjligheter är ett resultat av att kombinera högkänslig GPS-mottagare med GSM trådlös anslutning. GTU 10 har ett rekommenderat cirkapris på 1 895 kr, vilket inkluderar ett års Standard Tracking med tillgång till 10 punkters daglig spårhistorik. Standard Tracking kan förnyas med en årsavgift på 49 Euro efter det första fria året. För dem som vill ha en mer detaljerad spårhistorik, kan Deluxe Tracking köpas till (5 Euro per månad) och ger då tillgång till 7 dagar spårhistorik. Alla abonnemang kan förnyas varje gång det går ut, och det finns inga uppsägningsavgifter, aktiveringsavgifter eller kontrakt.

Sedan starten 1989 har Garmin levererat 72 miljoner GPS-enheter – långt mer än någon annan navigationsleverantör. Garmins bredd i GPS-branschen är oslagbar, och har utvecklat innovativa produkter och etablerat en ledande position på varje enskild marknad inom fordon, flyg, marin, fitness, outdoor, spårning och trådlösa applikationer. För mer information om GTU 10 och Garmins övriga produkter och tjänster, besök www.garmin.se.

GTU 10 beräknas finnas tillgänglig i februari 2011.

Info: www.garmin.se