5 januari, 2011

Windy satsar på nostalgi med nya 31 Zonda

Här är en välkommen och riktigt smaskig motorbåtsnyhet från vårt västra grannland. Det är kvalitetsvarvet Windy Boats som har satsat på nostalgiska linjer när de har skapat sin senaste båt: Windy 31 Zonda. Båten får världspremiär under våren. Den är byggd med goda prestanda och för båtliv med mycket modern retrokänsla.

Det är inte utan att linjedragen känns bekanta hos 31 Zonda. Dragen är typiskt klassiska med känsla från 60- och 70-talets stora våg av fräcka daycruiserbåtar. Windy Boats gör en “back to the future” med sin nya 31-fotare, som är en riktigt snabb weekender med djupt v-format skrov.

– Jag tycker verkligen att det här är en av de vackraste båtar som Hans Jørgen Johnsen någonsin har skapat åt oss, säger Windys styrelseordförande, Knut Heiberg-Andersen.

– Zonda är ett koncept för en lågprofilig weekender utan radarbåge – bara ett fantastiskt skrov och massor av hästkrafter. Hon är slank, funktionell och sexig, säger Knut Heiberg-Andersen.

Övernattningsmöjligheterna är fokuserade på det allra nödvändigaste för ett par som är ute på sjön. Det finns en sovkabin med en stor dubbelbädd, en toa- och duschavdelning och ett litet pentry.

Skrovet är 24 grader och v-format. Båten klarar singel eller dubbla sterndrive installationer från Volvo Penta med en maxeffekt på 440 hk.

Liksom alla Windy är den nya båten döpt efter en vind. I det här fallet den varma, torra zonda som blåser ner från Anderna i Argentina.

Info: www.windy.no