5 januari, 2011

Fiskars nya Drive-båtar visas på båtmässorna

Temperaturen på marknaden för aluminiumbåtar höjs nu ytterligare. Fiskars nya Drive-båtar med aluminiumskrov presenteras för första gången på vårens båtmässor i Göteborg, Stockholm, Oslo och Helsingfors. Drive Boats-kollektionen är inspirerad av sportbilar och omfattar tre modellserier båtsäsongen 2011: Drive 50, Drive 56 och Drive 66.

Pressrelease:

Den minsta Drive-modellen är 2011 års nyhet: den fem meter långa pulpetbåten Drive Open 50 med dubbelkonsol. Drive 56-modellerna, som offentliggjordes förra sommaren och som presenteras för första gången på mässan, är 5,6 meter långa öppna båtar: mittkonsolbåten Drive Sport Console 56 och den genomgångbara Drive Convertible 56 med vindruta.

Den större, och även den helt nya, modellserien Drive 66 består av de 6,6 meter långa utflyktsbåtarna Drive Daycruiser 66 och Drive Hardtop 66.

Den nya kollektionen har formgivits av de svenska båtdesignerna Ocke och Ted Mannerfelt, kända för sina tävlings- och sportbåtar, i samarbete med Fiskars båtverksamhet. Målet var att skapa en säker båt med utmärkta kör- och användningsegenskaper som förnyar det traditionella tankesättet.

Drive Open 50
Drive Open införlivar egenskaperna hos Fiskars premium-båtserie i marknadens populäraste båtklass. Fem meter långa Drive Open är en elegant och sportig öppen båt med dubbelpulpet.

Båtens aluminiumskrov har formgivits genom många modellprover för att trygga säkra och konsekventa köregenskaper. Det finns separata säten på förarens och kartläsarens platser. Dessutom finns det sittplatser på den bakre bänken och på bänkarna framför pulpeten, som har generöst med förvaringsutrymme.

Sittbrunnen i Drive Open öppnas upp i en T-form framtill, vilket gör det lätt att gå till fören när man ska förtöja båten och stiga i land. Båten har stabila räcken, och baktill på båda sidor om motorbrunnen finns det jämna ytor att stå på. Den ergonomiska pulpeten rymmer ett nedsänkbart plotter och kabinen skyddas på båda sidor av höga vindrutor med stabila räcken.

Den rekommenderade maskineffekten för Drive Open 50 är 50–60 hk. Båtarna utrustas med Mercury-motorer, och Brunswick Marine ansvarar för distributionen i Norden.

Drive Daycruiser 66
Drive Daycruiser 66 är en rymlig och sportig båt i premium-klassen för dagsutflykter och friluftsbruk. Sittbrunnens rymliga U-formade soffa och förarens och kartläsarens säten bildar ett trivsamt sällskapsutrymme.

Drive Daycruiser är en utflyktsbåt i full storlek med aluminiumskrov. Skrovet är lättskött, oerhört styvt och ovanligt tyst i alla hastigheter.

Daycruisers kabin är genomgångbar. Det finns höga räcken i fören och man kliver in i kabinen genom den öppningsbara mittrutan och den stabila trappan. Stegen glider in i den vänstra pulpeten och bildar en gång till förhytten, som har kojplatser för två personer. Förhytten får ljus genom två fönster, som skyddas från regnvatten och stänk under vindrutan även då de öppna.

Standardutrustningen i Drive är avsevärt mycket bättre än vanligt och innefattar t.ex. hydraulstyrning, stoppade säten och sufflett.

Drive Daycruiser 66 är 6,6 meter lång. Den rekommenderade maskineffekten är 135–175 hästkrafter.

Båtarna utrustas med Mercury-motorer, och Brunswick Marine ansvarar för distributionen i Norden.

Drive Hardtop 66
Drive Hardtop 66 är en nöjes- och resbåt med aluminiumskrov för hela familjen. Som modern efterföljare till de klassiska hardtop-båtarna erbjuder den mångsidiga utrymmen även vid längre resor och övernattning. Den ljusa och rymliga förkabinen är säker att vistas i även under körning.

Drive Hardtop körs från utsidan, men taket erbjuder föraren ett utmärkt vind- och stänkskydd. Hytten är genomgångbar, vindrutan öppnas i mitten och fördäcket har höga och stabila räcken av rostfritt stål.

Aluminiumskrovet är ovanligt för en båt i den här storleksklassen och är lättskött, oerhört styvt och hållbart. Man har lagt ner mycket arbete på att dämpa ljudet från skrovet och båten är tyst i alla hastigheter.

Standardutrustningen i Drive Hardtop är avsevärt mycket bättre än vanligt och innefattar t.ex. hydraulstyrning, stoppade säten och sufflett. Utflyktsutrustningen kan vid behov förbättras med fabriksinstallerad extrautrustning, som t.ex. en kokare, som installeras i den vänstra konsolen och ett pentry, som placeras bakom föraren.

Drive 66 Hardtop är 6,6 meter lång. Den rekommenderade maskineffekten är 135–175 hästkrafter. Båtarna utrustas med Mercury-motorer, och Brunswick Marine ansvarar för distributionen i Norden.

Info: www.driveboats.com