5 januari, 2011

Nya Gorillor även till iPad

Joby, företaget bakom det innovativa kamerastativet Gorillapod, lanserar idag två nya produkter som förbättrar användningen av iPad. För affärsfolk som ständigt befinner sig på resande fot erbjuder GorillaMobile Ori ökad produktivitet och skydd med en ergonomisk slimmad design. GorillaMobile Yogi är framtagen för användare som älskar att krypa upp med sin iPad i soffan eller sängen.

“Målsättningen var att utveckla ett kombinerat fodral och ställ som underlättar den dagliga användningen av iPad. Joby kom dock fram till att iPad används på olika sätt i olika situationer, vilket nu har lett till att man lanserar två separata produkter”, säger Henrik Wernbo hos Jobys nordiska generalagent Focus Nordic AB.

GorillaMobile Ori
Till skillnad mot andra produkter på marknaden kan GorillaMobile Ori omvandlas från ett tunt och smidigt fodral till ett stativ för ergonomisk placering av iPad. GorillaMobile Ori är inspirerad av origami, den japanska konsten att vika papper till tredimensionella objekt, och är tillverkad av samma ultralätta aluminum/polypropylen-komposit som används i supersportbilar. iPad kan positioneras på fyra olika sätt, exempelvis för att se en film på flyget, bläddra igenom en PowerPoint-presentation eller skriva långa mail på caféet. Skärmens höjd och vinkel kan justeras som situationen kräver. Ori kombinerar därmed ett stabilt stativ med ett skyddande fodral som smidigt slinker ner i väskan.

GorillaMobile Yogi
För att möta behovet att kunna läsa tidningar och se filmer utan att få nackspärr, kan GorillaMobile placeras på alla tänkbara ytor med sina vikbara ben. Det innebär att GorillaMobile Yogi står stadigt även på ojämna ytor, samtidigt som den kan klängas fast på exempelvis en skåplucka i köket. Betraktningsvinkeln är fullt justerbar oavsett om man orienterar skärmen stående och liggande. Skärmen i extremt hållbar polykarbonat med stötdämpning i gummi skyddar iPad mot fall och stötar. Benen kan snabbt avlägsnas via en snabbkoppling, vilket innebär att de kan förvaras separat eller tillsammans med fodralet.

Oavsett om man använder sin iPad i jobbet eller för att läsa sina favorittidningar i hemmets lugna vrå så förstärker GorillaMobile Ori och Yogi den positiva upplevelsen av iPad.

Gorillamobile Ori och Yogi lanseras officiellt under CES-mässan. Besök Joby i lounge booth #4613 (North Hall). Denna lansering kompletterar den nyligen presenterade produkten GorillaMobile för iPhone 4.

Pris och tillgänglighet
GorillaMobile Ori för iPad och GorillaMobile Yogi för iPad blir tillgängliga i butik under Januari månad där de kommer att kosta ca 899:- respektive 579:- kronor inklusive moms.

Info: www.focusnordic.se