5 januari, 2011

Genuin skärgårdsstämning på båtmässan i Helsingfors

I Skärgårdskvarteret på Båtmässan Vene 11 Båt i Helsingfors 11–20 februari blir det genuin skärgårdsstämning. Skärgårdssmaks kafé håller starkt på skärens kulinariska traditioner och erbjuder besökarna på Vene 11 Båt smakprover på många havsnära produkter, direkt från små producenter i skärgårdskommunerna.

Där serveras bl.a. ölsorter från det åländska bryggeriet Stallhagen, och vänner av salta bitar får njuta av laxsmörgåsar: det färska rågbrödet är från Rosala och laxen har fångats i havet utanför Raumo. Det här kaféet hittar du i Skärgårdskvarteret, hall 2.

Det är inte bara kulinariska skärgårdsupplevelser som gäller, utan stämningarna stärks av fascinerande landskapsbilder från Skärgårdshavet. Utställningen Världens vackraste skärgård, också den i Skärgårdskvarteret, visar ett urval magnifika bilder som naturfotografen Janne Gröning valt ur sitt enorma arkiv med över 50 000 fotografier från åren som gått.

På mässan kan du också skaffa dig verkligt fina handarbetsartiklar, att använda ombord eller att ha hemma. I Skärgårdskvarteret deltar en hel avdelning med hantverkare som alla är medlemmar av Åbolands hantverk r.f. På den här avdelningen kan du göra fynd som på ett unikt sätt kombinerar inhemsk produktion med hög kvalitet och estetiska värden.

Den elektroniska mässhandboken för Vene 11 Båt, Messuopas, finns nu på mässans egen webbplats www.venemessut.fi. Med Messuopas kan du redan i förväg ta del av det enorma mässutbudet, så att du bättre kan planera vad du måste se i verkligheten, sen när du besöker mässan. Messuopas är enkel att hantera: du kan söka fram uppgifterna t.ex. produktgruppsvis, enligt varumärke eller huvudmän.