9 december, 2010

15 m kraftpaket med köl från Lamborghini

Det är inte bara storheter som BMW (Bavaria) och Mercedes AMG (Cigarette) bland biltillverkarna som även försöker sig på att skapa snygga båtar. Nuhar italienska Lamborghini presenterat en snabbgående motorbåt med hela 1 900 hk. Den 15 m långa båten motsvarar säkert mångas bild av Audiägda Lamborghini på sjön.

Egentligen är det en designer vid namn Mauro Lecchi som står bakom de skisser ni ser här intill. Han har gjort utvecklingsarbetet i samarbete med Lamborghini.

De datorframställda bilderna visar en snabb och rå motorbåt med mycket moderna och aggressiva linjer. Det är knappast något för en vanlig svensk båtsemester, men fartälskare får sitt lystmäte.

Lecchi tänker sig, enligt förslaget, både alternativ med dieseldrift och bensindrift. På bensinsidan kan det handla om Lamborghinis legendariska bilmotor, en V12 på 550 hk som monteras i trippelinstallation. På dieselsidan föreslås tre stycken Volvo Penta IPS 900 à 700 hk, vilket är ett minsta lika potent alternativt – dock utan Lambos speciella V12-ljud. De som vill ha det allra mäktigaste motoralternativet väljer italienska dieslar från Seatek, 2×950 hk.