7 december, 2010

Bavaria Yachts köper Dufour och Grand Soleil

Den stora internationella båtmässan i Paris pågår för fullt. Under mässans inledning presenterade tyska Bavaria Yachts att företaget köper ISB group, ägare av Dufour och Cantiere del Pardo (Grand Soleil). Det är varumärkena för de båda kända segelbåtsmärkena som nu övergår i Bavarias ägo och därmed kompletterar det tyska företagets modellutbud. Huvuddelen av ägarna i Bavaria, främst riskkapitalbolagen Oak Tree Capital och Anchorage Advisors, står bakom beslutet.

Förhandlingar har pågått under de tre senaste månaderna mellan varven, som finns i Tyskland, Italien och Frankrike, för att finna en lösning för samgående.

Priset för den här uppmärksammade affären är inte offentligt, men tros ligga på cirka 60 miljoner Euro, motsvarande knappt 600 Mkr. Den sammanslagna företagsgruppen planerar att bygga 2 000 segel- och motorbåtar från 30 till 67 fot under 2010 med ett totalt marknadsvärde på närmare 3 miljarder kr.

Den nya gruppen får cirka 1 200 – 1 400 anställda på tre platser och blir världens näst största segelbåtsproducent efter franska Group Beneteau.

VD för Bavaria är Jens Ludmann, som kom till företaget från biltillverkaren Ford i juli 2010.

Info: www.bavaria-yachtbau.com