1 december, 2010

Premiär för Sealine SC42 på London Boat Show

Engelska Sealine har världspremiär för en helt ny modell på Tullett Prebon London Boat Show i januari. Det är en variant med “walkthrough” byggd på deras senaste nya sports cruiser, SC42, som sjösätts nästa sommar. Båtmodellen har klara kännetecken från sina systermodeller SC35 och F42.

Som alltid är Sealine tidigt ute med moderna och egna linjer på SC42. Båten erbjuder, enligt varvet, mer utrymme och sociala utrymmen än vad jämförbara båtar i den här klassen ger.

Båten förvandlas från helt öppen till en mer skyddad båt på några minuter. Den har ett långt skrov, soft top med öppningsbart soltak och stora öppningsbara sidorutor.

En av de mer speciella lösningarna är att cockpit verkligen tar tillvara båtens hela bredd för sittgrupper. Den har fyra breda säten i båtens färdriktning, en helt instrumentbräda och en wet bar samt uppfällbar TV bakom sätena.

Akterut finns en matplats med sittplatser för tio personer i en stor grupp eller i två mindre enheter. Denna yta kan enkelt förvandlas till soldäck.

På motorsidan erbjujder Sealine dubbla Volvo Penta stern drives med joystick eller IPS.

Info: www.sealine.com