26 november, 2010

Ny Hardtop-Version från Bavaria

Nyheterna står som spön i backen från tyska Bavaria. Den allra senaste nyheten är en 34 fots hardtop-version som komplettering till den Sport 34 som presenterades båtmässan “interboot” i Friedrichshafen i september 2010. Den nya versionen av båten kommer att lanseras i mars 2011.

Det Bavaria gör påminner till stor del om bilindustrin. Företaget tar fram en plattform på i det här fallet 34 fot och förser den med olika lösning som till exempel hard-top eller sportmodell. På samma sätt arbetar skandinaviska företag som Nimbus och Nord West Yachts för att kunderna ska kunna köpa just den båttyp som de vill ha i rätt storleksklass.

Designen och konstruktionen hos Bavaria HT 34 har tagits fram i samarbete med BMW Group DesignworksUSA, en underleverantör till BMW Group.

De tekniska lösningarna påminner till stora delar om liknande förändringar till hard-top på systermodellerna. Till exempel kan soltaket manövreras med en manuell softtop.

Enligt Bavaria ska priserna för nya Bavaria HT 34 starta på €129.900 plus moms. Detta blir dentredje HT-modellen från företaget. De övriga är HT 38 och HT 43.

Info: www.bavariasverige.se