24 november, 2010

Populär daycruiser i ny version – Yamarin 65 DC

Yamarin presenterar en ny day cruiser för säsongen 2011. Yamarin 65 Day Cruiser är en ny generation av den omtyckta testvinnaren 64 Day Cruiser. Företaget har premiär för den nya modellen för allmänheten på Vene 11 Båtmässan i Helsingfors i februari 2011. Båtliv har redan provkört båten och upplever den som mycket välbalanserad och bra i sjön.

Yamarin 64 Day Cruiser har redan flera år varit den mest sålda day cruisern i Norden. Modellen har speciellt fått beröm för sina fina köregenskaper och den har vunnit många nordiska jämförelsetest.

Skrovet på nya Yamarin 65 DC grundar sig på 64 DC skrov, vilket betyder att perfekta köregenskaper är garanterade. Båtens däck är nytt från för till akter med en ny smäckrare formgivning.

Båtens sittbrunn, kajuta och pulpeter är utvecklade efter kundernas önskemål. Sittbrunnen i Yamarin 65 DC är större än tidigare. Pulpeterna har helt ny design och grå färg som reflekterar mindre än en vit yta. Förarmiljön omfattar förutom en bekväm körställning även plats för 9 tums kartplotter, kompass, radio och brytarpanel för trimplan.

I pulpeten på babordssidan finns ett stort handsfack där man också kan montera ett tvättställ. Bredvid tvättstället kan man montera ett klaffbord och på det en gasspis och på detta sätt får man ett pentry där allt finns nära tillhands. Därtill kan man välja att utrusta båten endera med bärbar kylbox eller kylskåp av utdragbar modell. Givetvis finns det plats även för kemtoa.

Båtens kajuta är rymligare än förr. Man går in i kajutan mitt i båten via en skjutdörr. I kajutan finns två kojer på 190 cm och gott om plats för fötterna. Dessutom har kajutan mera stuvutrymme än tidigare. Det finns gott om stuvplats också i sittbrunnen under akterbänken: i ett och samma stuvfack som är indelat i sektorer får kylboxar, vattenskidor och andra också stora och långa föremål bra plats.

Den stiliga vindrutan har en stabil aluminiumram och högklassiga beslag. Båten har i stil med Yamarins större day cruisers ett djupt kapellgarage där det är lätt att sänka ner kapellet.

Yamarin 65 DC har en stor badplattform och också ankarboxarna är djupare än hos föregångaren. Passagen ut till badplattformen underlättas av att bordet är av klaffmodell och kan vikas åt sidan.

Teklniska fakta
Längd: 6,30 m
Bärkraft: 7 personer
Bredd: 2,5 m
Motor: 115–225 hk
Vikt: ca 1 170 kg

Info: www.yamarin.fi

Kommentarer

Mattias 15:38:46 2010-12-07

Oj vad jag vill ha en sån… Trots att jag redan har DC64:an.