18 november, 2010

Världspremiär för HR 64 i Düsseldorf i januari

Hallberg-Rassy 64 firar världspremiär på världens största båtmässa, boot Düsseldorf den 22-30 januari 2011. Detta är den största båt som någonsin byggts av Hallberg-Rassy. Båten har bland annat enorma akterdäcksstuvar på hela 8,6 kubikmeter med plats för en RIB och en stor hydrauliskt utfällbar badplattform.

Alla skylights och luckor är flushmonterade. De främsta 6,5 metrarna av däcket är helt flushat. Det finns ett soldäck integrerat i akterruffstaket. Ankarvinschen är dold under däck. Som uppgradering finns hydrauliskt kutterstag med rulle under däck och genuarulle under däck.

Sittbrunnen är ovanligt stor, 3,10 m lång, 55 cm längre än på Hallberg-Rassy 62. Det fasta sittbrunnsbordet i teak är rejält dimensionerat. Alla viktiga seglingsfunktioner hanteras redan som standard från sittbrunnen av en ensam seglare genom knappsegling från piedestalen. Knappsegling infördes av Hallberg-Rassy för sexton år sedan och är inregistrerat varumärke för Hallberg-Rassy. Som extrautrustning finns hydrauliskt kutterstag, hydraulisk gennaker med hydraulisk code zero. Alla rullas genom knapptryckning från styrpiedestalen.

Sittbrunnen är välskyddad av en vindruta eller hardtop. Totalt 31 ljusinsläpp i båten.

Interiören erbjuds i tolv alternativ i fem sektioner, vilket blir 72 olika inredningslayouter för alla smaker och behov.

Motorn är en 6-cylindrig Volvo Penta D6-
280 på 280 hk och 669 Nm vridmoment vid 2 500 rpm.

Vattenlinjen är 2,23 m längre än på Hallberg-Rassy 62. Frers fartdiagram för Hallberg-Rassy 64 förutser 9,2 knops fart vid 5 m/s sann vind och 75 graders vindinfallsvinkel, och 11,5 knops båtfart med bara stor och traditionellt försegel i 12 m/s och 110 graders vindvinkel. Hög båtfart gör det här till en riktig milätare.

Båten har ovanligt riklig utrustningsnivå redan som standard.

Info: www.hallberg-rassy.com