15 november, 2010

Bavaria presenterar ny Cruiser 50 i januari

Knappt har Bavaria presenterat sin nya 43 fots motorbåt förrän det är dags för en ny, stor segelbåt från det tyska varvet. Den här gången är det planerna på den nya Bavaria Cruiser 50 som presenteras i god tid inför den stora båtmässan “boot” i Düsseldorf i januari 2011.

Med den nya 50-fotaren fyller Bavaria upp gapet mellan Cruiser 45 och Cruiser 55. Detta sker, enligt varvet, inte bara på begäran från kunderna utan också för att 50-fotaren är en lämplig båt i rätt storlek för mångas behov.

Däcket är till exempel extra rymligt och släpper in mycket ljus i båten via 17 flushmonterade däcksventiler. Liksom i övriga nya Bavariabåtar har Cruiser 50 en stor och rymlig badplattform, som fungerar både som soldäck och som bekväm landgång för den som lägger till med aktern mot bryggan.

Båten har samma typ av rodersystem med två mindre roder som vi tidigare har sett på bland annat Bavaria Cruiser 55. Detta ger ett bra grepp i vattnet och en extra säkerhet ifall något händer med det ena rodret.

Båten erbjuds med flera olika kabinlösningar; med fyra eller fem eller fyra kabiner men alltid med tre badrum med separata duschar. Under våren kommer ytterligare en version med fyra kabiner och ett extra badrum. Dessutom lär man kunna bada från båten…

prisnivån startar på 207 900 Euro plus moms.

Mått Bavaria Cruiser 50
Längd: 19,50 m
Bredd: 6,10 m

Info: www.bavariasverige.se