11 november, 2010

Sjöräddningssällskapet i Norge köper Securmark

Det norska sjöräddningssällskapet köper säkerhetsföretaget Securmark, som även finns i Sverige genom ett separat dotterbolag. De gör det genom sitt helägda bolag Norsk Kystvern AS, som köper Securmark Scandinavia AS i Arendal. Därmed ger sig sjöräddningssällskapet in på ett delvis nytt ansvarsområde.

Målet är, enligt Redningsselskapet, att förbättra sjösäkerheten genom att göra det enklare för polisen och räddningstjänsten att hitta ägare till båtar som till exempel blivit stulna. Tack vare Securmarks fina märkningsmetod och stora databas kan de finna rätt ägare mycket snabbt.

Redningsselskapet driver idag det norska Småbåtregisteret med 180 000 registrerade båtar fördelade på drygt 140 000 båtägare. Fram tills nu har Småbåtregisteret i huvudsak koncentrerat sig på att märka registrerae båtar med en nummerskylt som ger en säker identifikation av båten. Securmark är Nordens största leverantör av säkerhetsmärkning av båtar och båtmotorer och har ett nät av återförsäljare även i Sverige.

Ove Mørland Karlsen, som etablerade Securmark Scandinavia AS för 22 år sedan, är nöjd med att ha fått en professionell ägare som Redningsselskapet.

Securmark har samarbetsavtal med en majoritet av de större båttillverkarna i Skandinavien, vilket gör att de flesta nya båtar märks redan innan leverenas till kund.

Info: www.securmark.se

Bilden:
Fr. v. Ingrid Svendsen, Ove Mørland Karlsen, Elisabeth Svalesen Karlsen och Øyvind Stene. Foto: Liz Palm, Redningsselskapet.