3 november, 2010

Scania stärker positionerna i Kina

Scania i Kina har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med den ledande kinesiska distributören av motorer för generatoraggregat, Shanghai Boden Engine Co., Ltd. Det exklusiva samarbetet kan ge en försäljning av flera hundra Scaniamotorer redan första året och har ännu större potential på sikt.

Den stabila ekonomiska utvecklingen i Kina under de senaste tre decennierna har gjort att marknaden för generatoraggregat vuxit med över 100 000 enheter per år och det har gjort Kina till världens största marknad för dessa produkter.

– Vi anser att tidpunkten är rätt för oss att ta oss an den kinesiska marknaden i större skala, säger Mikael Lindner, ansvarig för försäljning på Scania Power Generation. Våra förberedelser har lagt en stabil grund och nu har vi hittat en stark affärspartner i Shanghai Boden Engine Co., Ltd.

– En premiummotor från Scania kommer att vara förstavalet för krävande kinesiska kunder som vill ha det bästa vad gäller bränsleekonomi, slitstyrka och driftsäkerhet. Vi ser mycket ljust på den framtida marknadspotentialen för Scanias motorer, säger Zhang Zhiqian, Managing Director på Boden Engine.

– Strategiskt innebär avtalet att Scania Engines marknadsföring i Kina kommer att intensifieras. Med stöd av Scanias organisation tror vi att samarbetet med Boden kan öka kundnyttan. Scanias motorer för generatoraggregat har en ljus framtid i Kina, säger Mats Harborn, Executive Director, Scania China Strategy Office.

Shanghai Boden Engine Co., Ltd. är en ny kinesisk motordistributör, som backas upp av flera av landets ledande tillverkare av anläggningsmaskiner. Avtalet med Scania i Kina ger Boden exklusiv rätt till försäljning och service av Scanias motorer för generatoraggregat på den kinesiska marknaden.