20 oktober, 2010

Nytt bolag ger sig in på båtförsäkringsmarknaden

Det rör på sig inom svensk båtförsäkring. Marknaden har under många år varit relativt statisk med ett fåtal stora aktörer. Svedea Båtförsäkring gör nu entre med en stark ägare i ryggen och med en högt ställd ambition: Att bli båtbranschens förstahandsval och marknadsledare. Ansvarig för den svenska verksamheten är Jonas Roberts (bilden).

Pressrelease:

– Det har varit lite för mycket stiltje på den svenska båtförsäkringsmarknaden. Inte mycket har hänt de senaste tio åren och det missgynnar slutkunderna. Svedea Båtförsäkring är vårt svar på den situationen, vi är övertygade om att det finns plats för den som är beredd att anstränga sig lite mer, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef.

Svedea Båtförsäkring är ett helt nytt namn på den svenska båtförsäkringsmarknaden. Bakom bolaget står välrenommerade och finansiellt starka försäkringsjätten Inter Hannover med huvudkontor i London. Svedea Båtförsäkring har redan knutit ett flertal kända båtförsäkringsprofiler till sig och sticker inte under stol med sin ambition:

Att bli båtbranschens förstahandsval och marknadsledare.

– Vi är ett gäng mycket erfarna båt- och försäkringsmänniskor som bygger bolaget utifrån gemensamma grundvärderingar. Vi kommer att vara snabbfotade, flexibla och mycket lyhörda inför vad marknaden vill. Och vi har ägarnas tydliga mandat att bygga ett bolag där vi själva skulle vilja vara kunder, det känns enormt inspirerande säger Jonas Roberts, affärsområdeschef.

Svedea Båtförsäkring finns redan på plats i Stockholm och öppnar inom kort kontor även i Göteborg. Att finnas nära kunderna och att ha hög tillgänglighet är en tydlig del i strategin.

– Båtägaren har ett passionerat förhållande till sin båt och väljer försäkring med stor omsorg. Att arbeta nära båtbranschen och att föra en aktiv dialog med båtfolket är nödvändigt för att bygga trovärdighet. Vi måste visa att vi kan båtar och har ett starkt engagemang i det svenska båtlivet, menar Jonas Roberts.

– På agendan står också att skapa marknadens bästa kundservice och att erbjuda webblösningar som underlättar i alla skeden – från det att man tecknar sin försäkring till hanteringen av en eventuell skada, säger Roberts.

Från januari 2011 kommer det att vara möjligt att försäkra sin båt hos Svedea Båtförsäkring.

Svedea Båtförsäkring är ett affärsområde inom Svedea Specialförsäkring, ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Info: www.svedea.se

Kommentarer

Tom P 11:10:50 2010-10-22

Lycka till med nysatsningen!